A Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy az adventi időszakban nemcsak a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó események színesítik a mindennapokat. A zenét szerető diákok a karácsonyi hangversenyre hetekig készülnek, hogy megörvendeztessék magukat és társaikat az ünnepi muzsikákkal.

Az eseményen színpadra léptek az 1. z osztályos tanulók, továbbá a szólót éneklő kodályos lányok és a virtuóz furulyaszekció. Bemutatkoztak a tehetséges zongoristák is. A karácsonyi hangverseny legszebb és egyben legmeghatóbb pillanatait a Kiskórus 46 tanulója és a 60 tagú Nagykórus biztosította a két karvezető: Krajcsné Kovács Judit és Tóth-Petrik Andrea irányításával. A színvonalas előadáson felcsendültek az ismert karácsonyi dallamok, valamint az ünnepet harangszóval, gyertyák fényével, csillagokkal, glóriával, angyalokkal idézték meg.

A gyerekek a szeretet jegyében készültek a hangversenyre, s látva a közönség elégedett mosolyát és az egyes számok végén felhangzó vastapsot, kijelenthető: örömteli perceket szereztek a jelenlévőknek.

Fotó: Albert Péter