Pénteken utoljára csengettek ki a nyolcadikosoknak az Ötös iskolában, a ballagó diákok utoljára járták végig közösen iskolájuk folyosóit. A végzősök nyolc évvel ezelőtt kisgyermekként, tele kérdéssel és izgatott várakozással léptek be az intézmény ajtaján, most pedig már 14 éves fiatalokként búcsúznak az általános iskolás éveiktől, egymástól és a tanároktól.

Az Ötös iskolában mindent megtettek azért, hogy a diákok méltó módon tudják lezárni a nyolc évet. Bár a koronavírus-járvány az elmúlt időszakot alaposan átírta, egy közös ünnepségre mégis összegyűltek a búcsúzó diákok és szüleik. Az iskolát szokás szerint virágokkal díszítették fel, az osztálytermek tábláiról pedig bölcs útravalókat olvashattak a diákok. Az udvaron a tanulók egymástól távolságot tartva, messzebb ültek és a meghívott vendégek létszáma is kevesebb volt, a ballagás azonban így is tartogatott megható pillanatokat.

– Az életben mindig keressétek a szépet és az értékeset. Ezekből az évekből őrizzétek meg  a sok közös kirándulást, mókát, sporteseményt, játszva tanulást és azt a sok szeretetet, amit a pedagógusaitok közvetítettek nektek. Soha ne feledjétek, hogy ide mindig visszavárunk benneteket – fogalmazott Kutalik Márta ünnepi beszédében.

– Egyetlen rossz emléket sem őrzök az elmúlt nyolc évből, minden kirándulás, tábor és közösségi élmény nagyon jó volt. Új embereket ismertem meg évekkel ezelőtt, akik nagyon fognak hiányozni – mondta Szarka János, aki Gyöngyösön folytatja tanulmányait és gépészetet fog tanulni. Szénási Kamilla végzős diák úgy fogalmazott, ebből az iskolából nemcsak a barátok fognak neki hiányozni, hanem a segítőkész tanárok is, akik mindig támogatták a tanulókat a hosszú évek alatt. – Nagyon sok szép emlék köt ehhez az iskolához, melyet sosem fogok elfelejteni, hiányozni fog a jó társaság. Ugyanakkor várom a továbbtanulást is, biztos sok jó dolog vár rám a következő életszakaszban is – közölte Ambruzs Nadin.

Az ünnepségen kiosztották az „Ötös diák” kitüntetéseket is, melyet idén Ambruzs Nadin, Palik Kamilla és Püspöki Zalán vehetett át. Ezen kívül „Jó tanuló, jó sportoló” díjat kapott Ambruzs Nadin, Püspöki Zalán, Balogh Rubina, Hajdú Fanni, Roznyik Zsombor, Osztrider Blanka is.

Fotó: Albert Péter