A legalacsonyabb hőmérséklet több egymást követő éjszaka is mínusz 10 fok körül, vagy az alatt lesz, és a nappali órákban sem emelkedik majd 0 fok fölé.

Ebben az időszakban számos hajléktalan-ellátó intézmény – az egyébként rendelkezésre álló férőhelyektől és az alapértelmezett bekerülési feltételektől függetlenül – vállalja, hogy a rendkívüli hideg miatt mindenkit befogad, nem küldenek el rászorulót.

A téliesre forduló időjárás miatt a következő napokban is teljes kapacitással dolgozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – közölte a cég kommunikációs osztályvezetője szerda reggel. Pécsi Norbert Sándor azt közölte, hogy országszerte 850 munkagéppel, szükség esetén 130 hómaróval folyamatosan, ütemezetten végzik majd a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat; 3300 dolgozójuk a következő napokban is 12 órás váltott műszakban, 24 órás szolgálatot lát el a 32 ezer kilométeres közúthálózaton.

Felhívta a figyelmet, hogy az előrejelzések alapján a markáns lehűléssel együtt főleg az észak-nyugat dunántúli, valamint az észak-magyarországi térségekben a havazás mellett szerdán és csütörtökön ónos eső is várható. A közlekedőknek viharos, nagy erejű széllökésekkel is számolniuk kell.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a téliesebb időjárás, főleg az ónos eső és a viharos széllökések miatt, mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről.

Forrás: MTI

Kezdőkép: archív