A hatékonyabb és gazdaságosabb működés érdekében összeolvadt két önkormányzati cég: a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum Beruházó Nonprofit Közhasznú Kft. és a Média-Hatvan Nonprofit Közhasznú Kft.:  ezentúl HATVANI MÉDIA és Rendezvényszervező Nonprofit Közhasznú Kft. néven végzi a tevékenységét.

A város továbbra is támogatja a hatvani fiatalokat: a Bursa Hungaricára most is lehet pályázni, emellett pedig a Bajza Tehetségprogramja is tovább működik. A Civil Alapban most is 8 millió forinttal segítik a helyi szervezetek munkáját, összesen csaknem 100 szervezetet, egyesületet támogatnak.

Dr. Boross Márta egészségügyi állapotára hivatkozva már csak ebben az évben dolgozik, jelenleg még nincs meg az utódja a 4-es számú gyermekorvosi rendelőben, így az önkormányzat is keresi a megfelelő szakembert.

Változtak az égetés szabályai: az avar és kertihulladék égetése jövőre megszűnik. Szeretnék úgy megszervezni ezeknek a hulladékoknak az elszállítását, hogy az szervezetten és rendszeresen működjön a városban, senkinek se okozzon gondot vagy nehézséget. A város már tárgyal ezzel kapcsolatban a szemétszállítást végző Szelektív Kft-vel.

A Zöldülő város projekt kapcsán szó volt róla, hogy az építkezési árak az eltelt évek alatt nagyon megemelkedtek, éppen ezért egy korábbi ülésen a képviselők döntöttek róla, hogy a projekt megóvásának érdekében a piac átépítését kiveszik a beruházásból, azt a későbbiekben valósítják meg. Így a könyvtár és a környező zöldterületek meg tudnak újulni. Ahhoz azonban, hogy az eredeti tervekhez képest változatlan műszaki tartalommal épüljön meg, plusz támogatásra van szükség: 30 százalékos ráemelésre, ami 400 millió forintot jelent. Ebben a megye fog dönteni. Horváth Richárd polgármester kijelentette: a projekt nincs veszélyben, a könyvtárat mindenképpen átadják és a zöld területek is meg fognak újulni. Az ülésen elhangzott, hogy az országosan bevezetett kötelező maszkviselést több helyen is rendszeresen ellenőrzik.

Fotó: Albert Péter