Átlagos esetszámokkal zárták az évet a hatvani orvosi ügyeleten, az ünnepi időszakban nem ugrott meg jelentősen a betegek létszáma. Az esetek többségében emésztési problémákkal jelentkeztek a páciensek, ez pedig ebben az időszakban megszokottnak nevezhető.

Szabó László, az orvosi ügyelet vezetője elmondta: a koronavírus fertőzöttek száma jelenleg nem kiugró térségünkben, hátradőlni azonban nem szabad, hiszen a hazánkban is megjelenő omikron variáns pár héten belül újra megnövelheti az esetszámokat. – Most van egy átmeneti lassulás a vírusfertőzésben, Hatvan és környékén egyre kevesebb a koronavírusos beteg. Ez azonban nem jelenti a járvány végét, hiszen az omikron variáns pár hét múlva feltételezhetően térségünkben is emelni fogja az esetszámokat – mondta Szabó László.

A megszokott ütemben teltek az ünnepi napok az orvosi ügyeleten – YouTube

A szakember kiemelte: továbbra is nagyon fontos a maszkhasználat, a rendszeres és alapos fertőtlenítés, valamint a távolságtartás szabályainak betartása. Mindemellett hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni küzdelemben a  leghatékonyabb védekezés az oltás. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy januárban minden csütörtöktől szombatig ismét időpontfoglalás nélkül lehet kérni a koronavírus elleni oltást a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelőkben. Az év első hónapjában, továbbá a háziorvosoknál is oltásiakció-hétvégék várhatóak. Minden háziorvos egy-egy pénteket és szombatot kiválasztva a praxisába tartozó oltandókat védőoltásban részesítheti.

Kezdőkép: Albert Péter – archív