Hétfő reggelre több centiméter hó esett le a városban, azonban az utak járhatóságáért folyamatosan dolgoznak az illetékesek. Gyuricza Zoltán elmondta: a síkosságmentesítést csaknem 15 fő végzi a városban különböző eszközökkel, elsősorban a kerékpárosok és gyalogosok által használt területeken kezdték meg a hó eltakarítását. – A munkatársak a buszmegállókban hólapáttal, a kerékpárutakon, illetve járdákon pedig gépekkel takarítják a havat – közölte a Hatvani Szolgáltató Intézmény parkfenntartásért felelős ágazatvezetője.

Hozzátette: az utak állapotát is folyamatosan nézik a szakemberek, nulla fok fölött általában még nem kezdik meg a sózást, azonban minden gép rendelkezésre áll ahhoz, hogy amint az szükséges, elinduljanak a havat eltakarítani.

Fontos hangsúlyozni: a télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, és a gumiabroncsok csökkent tapadására. A téli időszak a gyalogosok közlekedésére is veszélyt jelenthet. A csapadékos, illetve csúszós úttesten a gyalogosok lassabban közlekednek, az eleséstől, elcsúszástól való félelem eltereli a figyelmüket és kevésbé figyelnek a közlekedés más résztvevőire.

Az időjárás előrejelzés szerint havazás legközelebb a jövő hét elején várható.