Már javában zajlik a horgászszezon, a hatvani A Beton-tónál is rengeteg pecás bérel magának stéget. Baranyi Béla is sok időt tölt kint a tavon, évtizedek óta űzi ezt a sportot. Eddigi legnagyobb fogása Kuko, a 40,40 kilogrammos ponty volt, ez a siker pedig országos rekordot is döntött akkor. – Rengeteg kapitális hal él a tóban,  de a 20-30 kg fölötti pontyok száma is jelentős. Emiatt a tó Magyarország legjobb nagyhalas pályájának számít a horgászok körében – mondta Baranyi Béla. Hozzátette: ő nem a halért szereti pecázni, ez inkább egy életstílus: a természet közelségében az ember megnyugszik és feltöltődik. A halakat pedig mindig vissza is engedi.

A hatvani Sóderos nem véletlenül számít népszerű horgász helyszínnek, az A Beton-tó például körül 307 kiépített horgászállás van, az ország minden pontjáról érkeznek ide vendégek.

A Drexler család Szentendréről érkezett Hatvanba, Hugó és Kamill édesapjukkal 4 napot töltöttek el a tónál. – Sok a sikerélmény itt és a táj is nagyon szép. A horgászat nagyon érdekes hobbi. Sok múlik a csalin is, és persze kitartónak és türelmesnek kell lenni – mondta a testvérpár.

Mivel a tó pontyokban bővelkedik, ezért a legtöbben a bojlis horgászatot művelik, amiről nem túlzás azt állítani, hogy a leggyorsabban fejlődő horgászmódszernek számít. A bojli tulajdonképpen egy speciális horgászcsali, amelyet elsősorban nagyobb méretű halak fogására használnak. Azok, akik évek óta űzik ezt a sportot, azt állítják: a bojlis horgászt nem a csali különbözteti meg a többi pecástól, hanem a módszerhez hozzátartozó viselkedés, a természet iránti tisztelet, mely a megfogott hal visszaengedésében csúcsosodik ki.

Fotó: Vincze Szabó Béla