Múlt héten a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetében is megtartották a közös karácsonyi ünnepséget, ahová csaknem százan érkeztek, hogy együtt hangolódjanak rá az ünnepekre.

Az összejövetelen értékelték az elmúlt évet, amely idén is nagyon tartalmas és eredményes volt. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy nemrégiben Pro Urbe díjat kapott a rákellenes liga, mely méltó elismerése az elmúlt 12 évnek. Mindez engem arra ösztönöz, hogy továbbra is kitartóan dolgozzak az szervezetben, küzdjek a betegekért és a családjaikért, és mindent megtegyek az egészséges életmód népszerűsítéséért – közölte Lazányi Jánosné, a Magyar Rákellenes Liga Hatvani Alapszervezetének vezetője. Hozzátette: a jövő év sem lesz eseménytelen, ugyanis januárban ismét lehet majd szavazni a hatvani alapszervezetre az egyik legnagyobb bevásárló központban, amelynek kampányán már aktívan dolgoznak.

A karácsonyi ünnepségen Horváth Richárd polgármester köszöntőjében kiemelte: az ünnepek alatt több idő jut elgondolkodni az élet jelentőségén és lényegén, de bármennyire is találunk sok kihívást és küzdelmet a hétköznapokban, mindig csak hittel és akaraterővel szabad a jövőbe tekinteni. A városvezető hangsúlyozta: a rákos megbetegedés nagyon komoly feladat elé állítja azokat, akik érintettek benne, de épp ilyenkor fontos a családi kötelékekre és a szeretteinkre gondolni, akik számítanak ránk az életben.

A polgármester ezután minden jelenlévőt karácsonyi bejglivel és 2020-as falinaptárral lepett meg.

A programon a Hegymenet Klub ellátottjai ünnepi műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.

Fotó: Bátor Henrietta