Úgynevezett labdás edzést tartott tegnap az OKTAT60 Hatvani KSZSE felnőtt férfi kézilabda csapata a Kodály tornatermében, de a fiúk délelőtt már a B40-ben is edzettek valamint a Népkerti sportpályán is futottak. A sportolók a bajnokságra való felkészülést múlt héten kezdték el. Az edzések arra is lehetőséget adnak, hogy az újonnan érkező játékosok beilleszkedjenek a csapatba, megismerjék egymást a tagok és kialakuljon közöttük egyfajta összhang.

Az OKTAT60  HKSZSE férfi kézilabda csapata a 2019 / 2020-as szezont már NB I/B –ben kezdi meg Bárány Zsolt edző vezetésével. Az egyesület pedig ehhez mérten igyekezett a legjobb játékosokat leigazolni az előttük álló megmérettetésekre.

Bali Richárd  a Ferencvárosi Torna Clubból érkezett Hatvanba, neki már 10 éves múltja van különböző NB I –es csapatokban. – Úgy gondolom, hogy a több éves tapasztalatommal, a kiforrott játékommal sokat adhatok a hatvani csapatnak,  s mindent megteszek, hogy sikereket érjünk el – mondta a balátlövő poszton játszó sportoló. Hozzátette: pontosan tudja, hogy egy egyesület életében mennyire komoly lépés az osztályváltás. – Szerintem a csapat teljesen reális célokat tűzött ki maga elé, mindenki nagyon elszántnak tűnik a sikerek elérésében. Szeretnénk egy erős középmezőnyben végezni a bajnokságon, jól megállni a helyünket a magasabb osztályban – részletezte a sportoló.

Kovács Péter is újként kezdi meg játékát a hatvani csapatban, korábban a Mezőkövesdi Kézilabda Club-ban játszott. Személyes célja, hogy játékával minél többet hozzátegyen az eredményekhez, és sikereket érjenek el a hatvani csapattal. – Jobbszélső pozíciómmal érkeztem a csapatba, úgy gondolom, a gyors indulásaimmal valamint a védekezéseimmel is sokat fogok tudni segíteni a csapatnak. Emelett helyt állok jobbátlövő pozíciókban is, bízom abban, hogy Bárány Zsolt edző minél több helyzetben tud majd alkalmazni – közölte Kovács Péter.

Az egyesület az igazolásait tekintve a fiatal, lendületes tehetségekre is fókuszált. A 18 éves Nagy Balázs a Pick Szeged utánpótlásból érkezett Hatvanba. – Szegeden megnyertük az NB II -es bajnokságot a korosztályomban, azonban ott nem tudtam tovább fejlődni. Ezért nagyon örültem, hogy jött ez a hatvani lehetőség, sok tapasztalatot gyűjthetek majd az idősebb sportolóktól. Emellett nagyon elszánt vagyok, remélem, hogy a gyors játékommal illetve szélső pozíciókban nyújtott játékommal sokat hozzátehetek a sikerekhez – fejtette ki Nagy Balázs.

A 19 éves Fülöp Nándor a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Körből érkezett, de korábban négy évet a Nemzeti Kézilabda Akadémiában játszott. – Úgy érzem támadásokban és jobbkettes valamint balkettes védekezésekben is tudok majd segíteni a csapatnak. Mivel én eddig más régióban játszottam, keveset tudok a hatvani csapatról, de nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy feljutottak NB I/ B-be. A felkészülést valamint a mérkőzéseket is nagyon várom már, igyekszem a legtöbbet kihozni magamból majd a meccseken – mondta gyöngyösi származású Fülöp Nándor, aki az elmúlt szezonban minden sorozatot figyelembe véve  64 mérkőzésen 150 gólt lőtt Szigetszentmiklós színeiben.

A Hatvani KSZSE a 2019/2020-as szezonban az NB I/B-s bajnokságon túl a Magyar Kupában és Ligakupában is versenyre kel.

Fotó: Albert Péter