Advent második vasárnapján a Belvárosi Református Templomban hangversenyt adott elő az Újpalotai Egyházközösség Forrás Zenekara. A templomban nagy tömeg gyűlt össze, hogy együtt hallgassák meg a kórus műsorát.

A program a főtéren folytatódott, az egyházközösség énekesei itt is több dallal készültek a közönségnek. A város adventi koszorúját nagyon sokan állták körbe, miközben Tatai István református lelkész ünnepi gondolatait fogalmazta meg. – Aki Jézust, azaz a mennyi atya Fiát választja, az örök életet kapja ajándékba. Aki Jézus felé fordul, annak mindene megvan, az örökkévalóságnak él – mondta a református lelkész. Kifejtette: az ünnepi fények és forgatag közepette ne feledjünk el az élet valódi értékeire koncentrálni, amelyeket nem lehet üzletekben megvásárolni, hanem a szívünkben kell keresni. Az ünnepi beszéd után a lelkész meggyújtotta a koszorú második gyertyáját, így fellobbant a remény lángja is.

Jövő héten advent harmadik vasárnapján tovább folytatódnak az ünnepi programok. December 16-án 16 órától a Polifónia Vegyeskar adja elő adventi hangversenyét, majd a főtéren Kocsik Mónika evangélikus lelkész gyújtja meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Fotó: Bajzáth Gergő