Hatvan ipari parkjánál rendezték meg a HRI kupát hétvégén. A kétnapos rendezvényen a versenyzők több kategóriában indultak, a kor- és géposztály alapján szelektálódott nevezők, ismétlődő, több körből álló futamokon vettek részt. – Az ország valamennyi pontjáról érkeztek versenyzők, mindenki nagy lelkesedéssel állt rajtnak. Szombaton negyvennégyen, vasárnap harmincöten neveztek be a különböző futamokra, a második nap fordított menetiránnyal színesítettük az offroad show-t. A bajnokságon mindenki igyekezett a legjobb formáját hozni, hiszen részben itt dőlt el, hogy ki lesz az idei év bajnoka – mondta Mészáros Zsolt főszervező.

Általában 4 futamból állt egy-egy megmérettetés, melynek keretein belül fiatalok, illetve idősebbek váltakozva mutatták meg tudásukat. A legfiatalabb versenyző 4 éves volt, a felső korhatár nem volt megszabva. Vladár Brenda 11 éves múlt és már két éve quadozik, ő gyerek kategóriában indult, nagyon szereti a versenyeket. – Leginkább az izgalmat szeretem ebben az egészben, minden terep új megmérettetést jelent, amin végig kell mennem – közölte Vladár Brenda. – Kifejezetten tetszik benne, hogy ez a sport veszélyes. Nagyon kell koncentrálni és ügyesnek kell lenni, engem ez motivál – mondta Vladár Kíra, aki junior kategóriában indult a versenyen. A fiatal lány nemrégiben az egyik esésénél egy csontját is eltörte, de őt ez nem tántorította el, nagyon várta, hogy hosszú idő után újra quadra pattanjon a hatvani bajnokságon.

A hétvégi futamok mindegyike vad hangulatban telt, a kanyarokban röpködtek a sármaradványok a quadok alatt. A hatvani pálya különlegessége az volt, hogy a versenyzők számára abszolút új terepnek minősült. A nyomvonalat egyik induló sem ismerte, nem tudtak felkészülni technikailag a futamokra, így kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok is. Bundics Krisztián már 5 éve quadozik, open hobbi kategóriában indult, számára a száguldás élménye adja a legfőbb örömöt. – Egyik barátom ismertette meg velem a mini terepjárók világát, nagyon megszerettem ezt a sportot. Tavaly a Covid miatt sok verseny elmaradt, az ideiek éppen ezért még nagyobb élménynek számítanak, örülök, hogy itt lehetek – fogalmazott a zsámbéki versenyző.

Az adrenalinvadászok számára még lesz egy bajnokság októberben, ott dől el, hogy ki lesz az országos bajnok. A versenyzők ugyan komolyan veszik a megmérettetéseket, mégis összességében elmondható, hogy mindegyikük az extrém sport szenvedélye, valamint a száguldás öröme miatt quadozik.

Fotó: Albert Péter és Rozgonyi Dezső