Kiemelkedő eredményeket értek el a Koko Fight Club versenyzői a Pestszentlőrincen megtartott Global Grappling Korosztályos Magyar Bajnokságon. Egy év kihagyás után most léphettek újra tatamira versenyszituációban. Hetente három főedzés és egy szombati edzés mellett erősítő gyakorlatokat végeztek, ennek köszönhetően sikeres volt a felkészülésük, és több éremmel térhettek haza a bajnokságról. A klub vezetői a Hatvan TV Kommentár című műsorában beszéltek az elért eredményekről. – Tizenegy fővel indultunk el a versenyen. Három aranyat, kettő ezüstöt és három bronzérmet szereztünk. Ez annak is köszönhető, hogy eredményes felkészülést zártunk. Nagyon örülünk neki, hogy újra versenyen bizonyíthattak a versenyzőink – mondta Skáfár Bence vezetőedző.

Tíz éve, Hatvanban alakult meg a grappling sport, amely a birkózásnak egy olyan népi birkózás csoportjába tartozó küzdelmi stílusa, amely szabadabb küzdelmet biztosít a versenyzők számára, mint a szabadfogású birkózás. Kovács Gábor edző elmondta, a Koko Fight Club kiemelkedő versenyzőket adott ennek a sportnak, a sikerességüknek fő titka pedig az, hogy egy összeszokott és segítő csapat dolgozik együtt. – Habár ez egy küzdősport, annak mégis egy intelligens ága, olyan mint a sakk, rengeteg kombinációból áll. Éppen ezért a jó tanulmányi eredményt is elvárjuk a sportolóinktól. Ezáltal szoros kapcsolat alakult ki a tanítványok és az edzők között, egymást motiválják minden irányban. Fontos, hogy mi egyéniségeket nevelünk és mindezt kreatívan tesszük. Ez pedig beválik, így jutottunk el világversenyekre is – fejtette ki.

A Koko Fight Club tagjai továbbra sem pihennek, az áprilisi Varsóban rendezendő felnőtt Európa-bajnokságra készülnek. A terveikről, eredményeikről készült beszélgetést jövő hét pénteken a híradó után láthatják.

Nyolc dobogós helyet szereztek a Koko Fight Club versenyzői – YouTube