Közösen járta be az OKTAT60 HKSZSE férfi kézilabda csapata az épülő sportcsarnok területét hétfő délután. Az egyesület vezetői és a sportolók érdeklődve hallgatták a kivitelező munkatársát, hogy hol jár az építkezés és milyen építési fázisok következnek még.

Jelenleg a helyszínen több mint 18500 négyzetméteres területen zajlik az építkezés, a csarnok alapterülete 2400 négyzetméter lesz. Mindez pedig a Zagyva árterében van, így hordalékos, feltöltött a talaj, ezért terveztek ide cölöpalapozást. Ugyanakkor az építés érdekessége és legnagyobb kihívása az volt, hogy egy rekordméretű, 47 méter hosszú betontartó szerkezetet is beépítettek. A látogatás közben a sportolók örömmel gondoltak arra, hogy ez a létesítmény a jövőben óriási színtere lehet a meccseiknek, a látvány egészen motiváló volt számukra.

Antalóczy Péter, a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület elnöke elmondta, hogy az új kézilabdacsarnok alapvetően megváltoztatja a klub életét, valamint jelentős előrelépést hoz majd a szakmai munkában is. – Gyakorlatilag ez a létesítmény lesz az otthonunk, itt zajlik majd az utánpótlás csapatok nevelése, az edzések, és a meccsek.  A megépülő létesítmény hatalmas jelentőséggel bír mind társadalmi, mind sportélet szempontjából is – mondta Antalóczy Péter, a HKSZSE elnöke.

Hozzátette: a hatvani kézilabdások mellett más helyi sportegyesületek és a civil szervezetek is használják majd az új sportcsarnokot, így a helyi sport- és civil élet is továbbfejlődhet Hatvanban.

A hatvani kézisek pedig bíznak abban, hogy a jó játékuknak köszönhetően minél jobban meg tudják majd tölteni a nézőteret a mérkőzések alkalmával.

Fotó: Albert Péter