Eredményes évet tudhat maga mögött az FC Hatvan felnőtt férfi csapata: vereség nélkül érték el a bajnoki címet. Emellett az Imola és a dr Vass Géza kupát is megnyerték. Az egész szezonban kitűzött cél vezérelte őket: vissza kell jutni az NB III-as osztályba.  A fiúk a pályán mindent megtettek ezért, sorra hozták a győzelmeket, sokszor óriási fölénnyel verték meg az ellenfeleket. Közben a klubnál is érezhető volt a fejlődés, új buszokat vettek, bővítik a parkolót, mindemellett az új lelátó sem terv már csupán. A régi betonlelátót még áprilisban bontották el, akkor Horváth Richárd polgármester azt mondta: szükség van a korszerű infrastruktúrára, a csapathoz méltó körülményeket kell teremteni. Ennek fényében az önkormányzat is folyamatosan támogatta a klubot.

A kemény munkának pedig meg is lett az eredménye, ugyanis a fiúk a megyei szinten nyújtott eredményeik kapcsán automatikusan feljutottak az NB III-ba. A Magyar Labdarúgó-szövetség kedd délelőtt budapesti székházában készítette el a megyei osztályozó sorsolását. A húsz megyei bajnok közül hat nem vállalta az NB III-as szereplést (vagy nem kapott licencet), így a maradék tizennégy csapatból hat (Hatvan, Lipót, Veszprém, Balassagyarmat, Ózd, Dabas-Gyón) játék nélkül feljutott a harmadosztályba.  Ofella Zoltán klubelnök szerint, elképesztően nagy az öröm náluk. – Mindent megtettünk annak érdekében, hogy minden a lehető legjobban menjen. Az utóbbi napokban pedig csak vártuk az eredményt és reméltük a legjobbakat. Nagyon boldogok vagyunk – fogalmazott.

Török László, a nemrégiben érkezett új edző azt mondta: az elmúlt hetekben egy nagyon jó klubot, összetartó közösséget és egy remek csapatot ismert meg, akik méltán jutottak NB III – ba. – Ugyan a csapat osztályozó nélkül kiemeltként jutott a harmadosztályba, én bátran vállaltam volna a mérkőzést is ezzel a csapattal – mondta az edző.

Szabó Roland, az FC Hatvan csapatkapitánya úgy fogalmazott: már a nyári felkészülés során is látszódott, hogy nagyon egyben van a csapat, a tavalyi keretből szinte mindenki itt tudott maradni, erős a kohézió, ami nagy erősséget jelentett a bajnokság során. – A cél abszolút az, hogy stabilan bent maradjunk az NB III- ban, de szeretnénk minél jobb helyen végezni a tabellán. Úgy érzem, a csapat erősségére kell továbbra is építeni, ami a sokpasszos játék, valamint szükség van a posztok megerősítésére is – részletezte a csapatkapitány.