Rendhagyó nap volt ma a Varázskapu Óvodában ugyanis minden esemény az intézmény 60. születésnapja körül forgott. Az ünnepség a gyerekek műsorával kezdődött, a kicsik verssel és tánccal készültek a közönségnek. Ezután Varsányiné Kondek Mónika összegezte az elmúlt évek fejlődését. Az óvoda számos külső és belső átalakuláson ment keresztül, többek között szigetelték az ablakokat, napelemes rendszert telepítettek és az udvar is tágasabb, modernebb lett. – 2011 óta hívják Varázskapu Óvodának az intézményt. Sok varázslatot végig vittünk azóta munkatársaimmal. A tárgyi eszközeink és feltételeink is jócskán megváltoztak. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a személyi feltételek fejlesztésére is. Tizenkét éve vagyunk a Művészeti Óvodák Heves Megyei Bázisintézménye, 6 éve akkreditált tehetségpont, és harmadik éve vagyunk az Oktatási Hivatal Bázisintézmánye. A pedagógiai munkánk jó gyakorlatának bemutatásán több, mint 300 vendég óvodapedagógus vett részt – részletezte Varsányiné Kondek Mónika intézményvezető.

A programon Horváth Richárd polgármester meghatódva idézte fel, hogy az elmúlt hat évtizedben mennyi gyermek nőtt fel az óvoda falain belül, és mennyi szép emlék és érték őrzője lehet az intézmény. Köszöntőjében kifejtette: bárhová is jutottak a régi növendékek, az óvodához köthető szép érzéseket biztosan magukkal vitték szerte a világba. A városvezetés emellett különösen nagy hangsúlyt fektet az óvodák fejlesztésére is. – Hatvanban nő a gyereklétszám, ehhez mérten pedig a városvezetés is egyre nagyobb hangsúlyt fektet az oktatási és nevelő intézmények korszerűsítésére. Minden évben 200 millió forintot szánunk az óvodákat érintő beruházásokra, és büszkén állíthatom, hogy az önkormányzati fenntartás alatt működő intézmények mindegyikében magas szintű szakmai munka zajlik – közölte a polgármester.

Az eseményen az intézmény korábbi vezetői is visszaemlékeztek azokra az évekre, amikor ők irányították a nevelő munkát. A beszámolókból kiderült, hogy sokévnyi szorgalmas munka és elhivatottság kellett ahhoz, hogy az intézmény fejlődhessen és épülhessen.

Születésnap pedig nincs torta nélkül, az ünnepségen az óvoda munkatársai közösen gyújtották meg a látványos tűzijátékot a gyerekek nagy örömére. A résztvevők ezután a felújítatott tornaszobában egy kiállítást tekinthettek meg az elmúlt 60 év fotóiból, majd kezdetét vette a közös tortázás és ünneplés.

Fotó: Albert Péter