Szerdán kulcsátadó ünnepséget tartottak a Városháza előtt, ugyanis az FC Hatvan egyesület három új kisbuszt kapott. Az eseményre sok gyermek, edző és szülő is érkezett, hogy együtt örüljenek a fejlődésnek. A programon Horváth Richárd polgármester elmondta: a városvezetés nagy felelősséget érez azért, hogy a Hatvanban felnövő generáció megfelelő körülmények között tudjon sportolni, a lehetőségeik szélesek és színesek legyenek a sportéletben. – Ez a beruházás részben önkormányzati, részben pedig TAO támogatásból valósult meg. Az idei költségvetésből 78 millió Forint önerőt biztosít a város a további fejlesztésekhez, így a tervek szerint megújul az FC Hatvan pálya melletti lelátó is. Fontos hangsúlyozni, hogy mindez a fejlesztés a város vagyonát gyarapítja, továbbá arról a több mint 400 gyerekről szól, akik az FC Hatvannál sportolnak és hasznosan töltik el a szabadidejüket – mondta a városvezető.

Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke is nagy előrelépésnek tartja a három kisbusz megvásárlását, mint fogalmazott,  az egyesület mindennapjait könnyítik majd meg ezek a gépjárművek. – Voltak olyan gyerekek akik alkalmanként nem tudtak eljönni edzésekre, ha épp a szülő nem tudta elhozni őket a pályához. Ezen a jövőben könnyen tudunk majd segíteni, azt szeretnénk, ha senki nem maradna ki a sportolás lehetőségéből ilyen okok miatt. Könnyebb lesz a sportolókat a bajnoki mérkőzésekre is elvinni, illetve az ovi foci tagjainak is kényelmesebb, egyszerűbb útja lesz hozzánk – részletezte Ofella Zoltán.

Vojtekovszki Csaba, az MLSZ Heves megyei igazgatója is részt vett az eseményen, aki az FC Hatvan egyesület szakmai teljesítményét értékelte pozitívan. – Példaértékű mindaz a munka, amelyet az FC Hatvan vezetői, edzői tesznek a klubért. Fejlődik az infrastruktúra, minden korcsoportban erős közösségépítés zajlik, a szakmai vezetés is komolyan veszi a feladatait. Mindez remélhetőleg egyre több sikert és eredményt hoz el a klubnak – közölte az MLSZ Heves megyei igazgatója.

A programon az autók kulcsát Horváth Richárd polgármester, Vojtekovszki Csaba, valamint Nagy Norbert és Nagy Zsolt, a Centervill Kft. ügyvezetői adták át az FC Hatvan képviselőinek.

Fotó: Albert Péter