Ma elkezdődött a 40. Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupa a Kodályban, ahol a torna első napján a hölgyeké volt a pálya reggeltől estig. Idén tíz női csapat nevezett be a jubileumi sporteseményre, többen közülük már évek óta visszajáró vendégek a tornán. – Több szempontból is különleges ez a karácsonyi kupa. Egyrészt a négy évtizedes múlt nagy büszkeséggel tölt el, másrészt pedig megható belegondolni, hogy jövőre már valószínűleg nem a Kodály általános iskola, hanem az új sportcsarnok ad otthont ennek a rendezvénynek – mondta Pacsold Attila, az FC Hatvan női szakosztályának vezetője. Hozzátette: a mai mérkőzések is nagyon színvonalasak voltak, a lányokon látszott az elszántság és a küzdelem, egész nap jó hangulatban teltek a meccsek.

A selejtezők már reggel kilenckor megkezdődtek, hogy aztán délutánra körvonalazódjanak, kik a mezőny legerősebbjei. A döntő mérkőzések előtt az FC Hatvan U9 és U11-es növendékei bemutató mérkőzéseken bizonyíthatták a sport iránti szeretetüket, ezeken a meccseken leginkább a mozgás öröme volt a lényeg.

Ezután következtek a női csapatok 15 perces döntő mérkőzései a legjobb három helyért. A bronzéremért a Kerepes és az FC Hatvan csapatai mérkőztek meg egymással. A két ellenfél végig kiegyenlítette egymás góljait, Kerepes csapata még az utolsó másodpercben is rúgott egy gólt, így 2-2 döntetlennel büntető rúgások vették kezdetét. A végeredmény végül több kapura rúgás után 8-7 lett az FC Hatvan javára, így a hazaiak lettek a bronzérmesek.

Ezután a Kelen SC „Z” és a Kelen SC „F” játékosai léptek a pályára, hogy megmérkőzzenek az első és második helyezésért. A 12. percben a fehér mezben játszó csapat megszerezte az első gólt, azonban egy öngóllal hamarosan egyenlítették is az eredményt. A zöld színben játszó csapat vehemensen folytatta a meccset, így 2-1-re átvették az irányítást, majd az utolsó fél percben megtetőzték ezt az eredményt egy plusz góllal, így 3-1-es végeredménnyel győzött a Kelen SC „Z” csapata. – A Kelen SC-ben lehetőséget adnak arra, hogy egy tornán akár több csapattal is elinduljunk. Mi, akik a zöld mezben szerepeltünk többnyire NB/I-es csapatokban játszunk, a fehér színekben küzdők pedig NB/II-ben. Ez a torna mindannyiunknak jó lehetőség volt arra, hogy gyakoroljunk és fejlődjünk. A hangulat, a szervezés és az egész kupa nagyon jó élmény volt idén is – mondta Tagyi Vivien, a győztes csapat kapitánya.

A torna végén díjazták a legjobb kapust is, aki Erős Evelin lett, míg a legjobb játékos elismerést Téglás Viktória kapta. A gólkirálynő Kókány Regina lett.

A 40. Karácsonyi Kupa holnap tovább folytatódik a senior csapatok mérkőzéseivel, majd 29-én következnek a férfi csapatok selejtezői, 30-án pedig az elődöntők és döntők várhatóak.

Fotó: Albert Péter és Bajzáth Gergő