A tegnapi testületi ülésen 18 napirendi pontról hoztak döntést a képviselők. Hét igennel és két tartózkodással szavaztak a jégcsarnok beruházásához szükséges pénzeszközről, melyet a Futball Club Hatvan Egyesület részére adnak át ahhoz, hogy a jégcsarnok beruházása is jó ütemben haladjon. – A kézilabda – és jégcsarnok projekteknek vannak közös elemei, hiszen a pályázatíráskor a költséghatékonyság volt a legfőbb szempont. A kézilbabdacsarnok építése már annyira előre haladt, hogy a közös elemekhez szükséges pénzt szükségesség vált átutalni a Futball Club Hatvan Egyesület részére, hogy a jégcsarnok beruházása is haladjon – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Szó volt a Újhatvani Felnőtt Háziorvosi Rendelő korszerűsítéséről is. A Bajcsy úti épület fűtési rendszerének korszerűsítési munkáiról az épületgépészeti kiviteli tervek már korábban elkészültek. A képviselők most a kivitelezőről döntöttek, aki a rendelőben elvégzi a fűtési rendszer korszerűsítését, a belső terek szükséges felújítását, valamint az ereszcsatorna javításra szoruló részeinek cseréjét.

Ezen kívül egyhangú döntések születtek a különböző út – és járda felújítási projektekkel kapcsolatban. A jelenlegi városvezetés évek óta kiemelten kezeli a település járda – és úthálózatának felújítását, sok éves lemaradást pótolva ezekkel a projektekkel kapcsolatban. – Járda építéséről döntöttünk a Gödöllő – Tura – Hatvan összekötő út mentén a Rákóczi út és a Bem József utca közötti szakaszon. Ezen kívül Ó-Hatvanban a Szabadság út páratlan oldalán a SPAR áruház és a Hatvani 5. számú Általános Iskola közötti szakaszon az aszfaltburkolatos járda rendkívül töredezett, a gyalogosok számára nehezen járható. A járdaszakasz felújítása érdekében most a meglévő aszfaltos járda felbontásáról, és új járdaszerkezet építéséről döntöttünk – közölte a városvezető. Hozzátette: megszavazták a plusz anyagi forrást az utak további kátyúzására is.

A képviselők döntöttek annak a pályázatnak a benyújtásáról is, amely a Szőlőhegy területén az érintett kertekre vonatkozóan a villamosenergia ellátását szeretné biztosítani.

Fotó: Bátor Henrietta