A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt március közepétől az éttermek, kávézók és egyéb üzletek csak korlátozott időrendben, 15 óráig tarthatnak nyitva. A helyi vállalkozások is betartják ezt a szabályt, azonban üzleti szempontból jelentős visszaesést élnek meg.

Hírportálunkon új sorozatot indítunk, melyben megkérdezzük a helyi vállalkozásokat, őket hogyan érinti a kialakult helyzet, hogyan élik túl a válságos heteket, és mit terveznek a veszélyhelyzet elmúlása után?

A 22 évvel ezelőtt alapított Rákóczi Cukrászda tulajdonosa, Pekárovics Ákos azt mondja, ez az időszak valóban lesújtóan hat a vállalkozására, de megpróbálnak mindent kihozni ebből a helyzetből is. – Az elmúlt hetekben a forgalom körülbelül az egyharmadára esett vissza. Megszűntek a délutáni „beülős” találkozások, és a családi összejövetelek, ünnepségek is jóval kevesebbek, így ez a hiány a tortarendelések számában is megjelenik. Ennek ellenére igyekszünk kitartani. A megengedett nyitvatartási időben továbbra is személyesen szolgáljuk ki a vendégeket, de csak elvitelre lehet tőlünk kérni a desszerteket. A választékon sem változtattunk.  A toplistás süteményeink változatlan külsővel és ízvilággal várják a vendégeket, így még mindig nagyon népszerű a Rákóczi túrós, valamint Rákóczi krémes, de szeretik a gyümölcsös, illetve Lúdláb szeletet is a vendégek. Ezen kívül nemcsak az előre megrendelt tortákat készítjük el, hanem gondolunk azokra is, akik alkalmi jelleggel szeretnének vásárolni kész tortát, őket is ki tudjuk szolgálni – részletezte Pekárovics Ákos.

Az üzletvezető hozzátette: a cukrászdában fel vannak készülve arra, hogy még hónapokig is elhúzódhat ez az időszak. A raktárukat feltöltötték friss, tartós alapanyagokkal így, ha akadozna az áruszállítás, ők akkor is tudnak majd dolgozni. – Arra számítunk, hogy amint véget ér ez a nehéz időszak, újra visszaáll a fogyasztási kedv, az emberek ismét szabadon találkozhatnak egymással és közben finom desszerteket fogyasztanak majd nálunk. Sok vállalkozás arra kényszerül, hogy megváljon a dolgozóitól egy időre, mi azonban nem gondolkodunk ezen a lépésen. A kollégáink jó szakértelemmel rendelkező, megbízható csapatot alkotnak, számítunk rájuk a veszélyhelyzet elmúlása után is – fogalmazott a Rákóczi Cukrászda tulajdonosa.

Kezdőkép: google.com