A tavaly február óta tartó Pécel és Aszód állomások közötti teljes vágányzárat december 8-tól feloldotta a MÁV, ennek eredményeként a karácsonyi és év végi ünnepek előtt megindulhatott a vonatforgalom az említett felújított szakaszon is. A kivitelezési munkák az eredeti ütemtervnek megfelelően 2020-ban is folytatódnak.

A Budapest–Hatvan vasútvonal rekonstrukciójának következő fázisában december 8-tól március 20-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Jó hír, hogy pótlóbuszokkal már nem kell utazni, a vonalat megnyitották a vonatforgalom számára, azonban utazás előtt továbbra is érdemes folyamatosan tájékozódni. – A hatvani személyvonatok december 15-től március 20-ig a Keleti pályaudvarról  minden páratlan óra 30. percében indulnak, és Hatvanba érkeznek páros óra 44 perckor. Hatvanból páratlan óra 12-kor indulnak és a Keleti pályaudvarra minden páros óra 30 perckor érkeznek. Reggeli csúcsidőszakban a vonatok mennyisége megmarad, csak 5 perccel később érkeznek a Keleti pályaudvarra. Keletiből 20 órakor és 22 órakor induló, Hatvanig közlekedő gyorsított személyvonatok naponta közlekednek, azaz nem csak munkanapon – részletezte Biber Anett, a MÁV csoport szóvivője. Hozzátette: a járatok az említett szakaszon továbbra is gyakoriak, a közlekedés pedig a tapasztaltok szerint stabilan, kiegyensúlyozottan működik.

Az Intercity-k a Keleti pályaudvarról 5 perccel korábban, 6:25 és 19:25 között minden óra 25. percében indulnak, Füzesabonyba már az alap menetrend szerint érkeznek és indulnak tovább Miskolcra, illetve Kassára, Sátoraljaújhelyre és Nyíregyházára.

Március 20-tól azonban bizonyos szakaszokon újra egy vágányon fognak a vonatok közlekedni, arról szintén érdemes majd tájékozódni a mavcsoport.hu weboldalon.