Színes gyermekrajzok tekinthetőek meg a Hatvani Járásbíróság falain. A jog és a bíróság színesben címmel nyílt kiállításon az igazságszolgáltatás képviselőit ábrázolták a fiatalok. A pályázat különlegességét az adta, hogy krónikusan beteg, egészséges és fogyatékossággal élő gyerekek közösen is nevezhettek alkotásaikkal.

– A rendezvény az Egri Törvényszék szervezésében jött létre. A pályázatra a megyéből 190 rajz érkezett, összesen 13 intézményből, amely közül 3 speciális nevelési igényű gyermekeket oktat – mondta Papp-Csertyaszki Melinda, a Hatvani Járásbíróság titkára.

A tárlat célja nem a különbségek kiemelése, hanem kapcsolódási pontok megtalálása. A kiállításon, a rajzok a gyerekek nevei, valamint egészségi állapotuk megjelölése nélkül kerültek ki a paravánokra, mert a hangsúlyt az alkotás örömére helyezték.

Ludvig Bencét és Szundi Márkot egy emléklappal és a pályaművekből készült kiadvánnyal jutalmaztak a kreatív alkotásaikért.

– Nagyon szeretek rajzolni, több stílusban is szoktam alkotni. Legtöbbször színezek és festek. Jó érzés látni, hogy a képeinket kiáltották, mert nagy örömmel készítettük őket – Ludvig Bence, a Lesznai Anna Módszertani Intézmény tanulója.

A kiállítás egyik célja az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismertetése és fejlesztése, illetve a tárlat egymást elfogadására hívja fel a figyelmet.

Fotó: Albert Péter