A napokban Horváth Richárd polgármester köszöntötte Zölei Istvánné Joli nénit 90. születésnapja alkalmából Óhatvanban. Az idős hölgy kezdetben megilletődve fogadta a látogatóit, de aztán közvetlen, jó hangulatú beszélgetésbe elegyedett a városvezetővel.

Joli néni elmondta, hogy 1951-ben költözött Hatvanba, ugyanis ide jött férjhez, akitől aztán két lánya született. Aktív éveiket a család és a munka töltötte ki, Joli néni évtizedekig dolgozott a hatvani piacon, a munkás évekre szeretettel gondol vissza. Az idős hölgynek két unokája és két dédunokája van, akikkel minden percet szívesen tölt együtt.

Joli néni gyerekkora óta nagyon szeret olvasni, mint fogalmazott a könyvek az ő jó barátjai voltak egész életében. Mindez jól tükröződik abban, hogy a 90 éves asszony máig tiszta gondolatokkal és választékos szókinccsel fogalmaz, bölcs meglátásaival családjának is gyakran segít.

Joli nénit a családi kapcsolatokon kívül a hit tartotta életben még a legnehezebb történelmi időszakokban is, a mai fiataloknak is azt tanácsolja, higgyenek Istenben erős szívvel. – A hit számomra a minden, az egész életemet kitöltötte. Hihetetlenül mélyen kapcsolódom a hithez, ez segített túl annyi minden nehézségen. Azt tanácsolom a fiataloknak, hogy próbáljanak meg tiszta, erős szívvel Isten felé élni, a 10 parancsolatot is igyekezzenek betartani – mondta Zölei Istvánné.

A szépkorú asszony hozzátette: minden egyes napnak örül, amikor egészséges ébred, és megtanult mindent elfogadni az életben, valamint örülni annak, ami megadatik. Tapasztalatai szerint az élet mindig csodálatosan rendezi el a dolgokat a világban, és mindenkinek szívből kívánja azt, hogy élje meg egészségben a 90 évet.

Fotó: Albert Péter