Nincs megállás a Munkácsy-kiállítás helyszínének előkészületeiben, a Hatvany Lajos Múzeumban folyamatosak az átépítések annak érdekében, hogy március 17.-re, a tárlat megnyitójára minden készen álljon.

A komplex kamerarendszert már kiépítették a szakemberek, a kiállítást kiemelt biztonsági feltételek mellett rendezik meg. A munkálatok a klímarendszer kiépítésével folytatódnak, a nagy értékű festményeket ugyanis meghatározott hőmérsékleten kell tartani. A tárlat helyszíne jelenleg még nem árulja el, mekkora jelentőségű művészeti alkotások érkeznek hamarosan a múzeumba, itt lesznek ugyanis az Ásító inas, az Önarckép és a Krisztus a sziklasírban című festmények is.  A termeket azonban most még a festéshez készítik elő. – A padlókat lefóliázták, a falakat leglettelték, így tulajdonképpen kezdődhet a festés is. A Munkácsy-kiállítás színvilágához a bordó és a zöld színek árnyalatai igazodnak a leginkább, így a falak is ezt tükrözik majd vissza – mondta Kökény Ferenc, a Hatvany Lajos Múzeum igazgatóhelyettese.

A szervezők nagyon sok érdeklődőt várnak a bemutatóra, nemcsak Hatvanból, hanem az ország más településeiről is, számos csoport már előzetesen is bejelentkezett a tárlatra.

A kiállításra a teljes áru belépő 2000 Ft-ba kerül majd, míg diákoknak valamint a 62 év felettieknek pedig 1000 Ft lesz a jegy.