Ebben a szezonban is több tanulót foglalkoztat a Hatvani Strandfürdő. Elsődleges feladatuk, hogy karszalagot ragasszanak fel a bejáratnál, ez különösen akkor szükséges mikor egyszerre nagy tömeg szeretne bemenni a strandra. Emellett aktívan segítik a bent dolgozók munkáját, kiveszik a részüket a takarításból, rendet tartanak, összeszedik a napozóágyakat, virágokat locsolnak, illetve felügyelik a medencék állapotát is.

Takács Milán második éve dolgozik a strandon, ő a jó hangulatért, a csapatért jár ide vissza, de a munkákat is szívesen végzi. – Bármilyen feladatban részt veszünk, ha megkérnek erre a vezetők. Segítjük a takarító személyzet munkáját, felügyeljük a rendet, de legfőképp a karszalagozás a mindennapi munkánk – mondta a diákmunkás.

Balázs Kristóf szintén azt emeli ki, hogy a strandon jó közösség működik együtt, örömmel csatlakozott a csapathoz. – Én közösségi szolgálatot teljesítek itt, nagyon jól érzem magam. Jó belelátni az itt zajló munkafolyamatokba és az itt dolgozó csapat is nagyon összetartó – árulta el Balázs Kristóf.

Török Éva, a Hatvani Szolgáltató Intézmény vezetője elmondta: kétféle lehetőség van arra, hogy a diákok a strandon dolgozhassanak. Az önkormányzat és a munkaügyi központ által szervezett programban júliusban és augusztusban kell vállalni egy-egy hónapot. – Jelenleg havonta 7 -7 diák vállal nálunk munkát, akiken azt látjuk, hogy szívesen járnak ide dolgozni és mi is igyekszünk felelősségteljes munkával megbízni őket – közölte Török Éva. Hozzátette: diákmunkát az vállalhat, aki betöltötte a 16. életévét és hatvani. Az intézmény a közösségi szolgálat helyszíne is lehet, a strand már szinte az összes hatvani és gyöngyösi középiskolával kötött szerződést, így ők is jöhetnek hozzájuk.