A Tavaszi Dog Dancing Bajnokság rendhagyó módon zajlik, ugyanis a résztvevők online jelentkezhetnek a megmérettetésre. A versenyzőknek az otthonukban kell videót készíteni a zenés, táncos produkciókról, majd ezeket a felvételeket bírálják a zsűrik.

Juhász Anikó, a verseny szervezője elmondta, hogy a beküldött videókat nem lehet szerkeszteni sem vágni és feltétel, hogy jól láthatóak legyenek. – Nagy népszerűségnek örvend az idei verseny és nagyon örülök neki. Amerikából, Izraelből, Olaszországból, Oroszországból, Japánból, Lengyelországból, Németországból, Romániából, Ukrajnából, Horvátországból és természetesen Magyarországról is jelentkeztek résztvevők. Május 31-ig lehet nevezni, utána fogom feltölteni a videókat a Youtube csatornámra, illetve a verseny hivatalos Facebook-oldalán is megosztom a beküldött felvételeket – részletezte.

Monika Olsovska (SK) Richard Curtis (GB) és Anna Kraus (A) bírálják majd a mutatványokat. Az értékelés pedig két hetet vesz majd igénybe, ezután következik a díjazás.

Kezdőkép, illusztráció: archív