Maszkokat és gumikesztyűket osztott ma délelőtt Bracso Krisztián a hatvani zöldségpiac területén, a kezdeményezés a koronavírus-járvány megfékezése érdekében történt. A helyszínen nemcsak védőfelszereléseket kaphattak azok akik arra jártak, hanem gyermekeknek és felnőtteknek való ruhákból is válogathattak. – Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a világjárvány alatt is segíteni tudjunk azoknak, akik rászorulnak. Igyekszünk mindenhová eljutni, ahol szükség lehet még védőfelszerelésre. Emellett a ruhákat is szívesen hoztuk ki a helyszínre, melyet korábban a Johannita Segítő Szolgálat ajánlott fel nekünk – mondta Bracso Krisztián, a Roma Nemzeti Önkormányzat képviselője.

A higiéniai védőfelszereléseket és a ruhákat pedig örömmel fogadták az arra járók. Csóka Lászlóné szerint sokat számítanak ezek a segítségek is. – Az öt éves unokámnak válogatok a ruhákból, de jól jön a maszk és a gumikesztyű is. Sok segítséget kapunk a roma önkormányzattól, nagyon sok rászorulónak segítettek már – mondta Csóka Lászlóné.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat rendszeresen szervez különböző akciókat, kiemelten foglalkoznak azzal, hogy a hatvani roma közösségekben adottak legyenek a higiéniai termékek koronavírus-járvány ideje alatt is. A mostani akcióban kétszáz darab mosható maszkot és gumikesztyűt osztottak szét, valamint harminc karton ruhát.

Fotó: Albert Péter