– A kommunikáció életünk természetes része, hiszen meg sem kell szólalni ahhoz, hogy számtalan üzenetet és jelet közvetítsünk a világba.  Ha a hétköznapokban tudatosan használjuk a különböző kommunikációs formákat, nagyon sok feszültségtől és konfliktustól óvhatjuk meg magunkat és családunkat, életünk harmonikusabbá válhat – mondta Farkas László, az Egyház című magazinműsor legutóbbi adásában.

A plébános kifejtette, hogy nagyon sok olyan emberrel beszélget, aki arról panaszkodik, hogy családi életében felbomlott a rend. A szeretet ugyan megvan a felek között, mégis nagyon sok a vita és a félreértés a hétköznapokban. Ezen problémák gyökerében is gyakran az áll, hogy sokan rosszul kommunikálnak egymással.  – Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy minden ember legmélyebb érzelmi szükséglete az, hogy szeretve legyen és ő is szerethessen. Ha felismerjük, hogy mindenki a szeretet gesztusait keresi a kommunikáció során, máris közelebb kerültünk ahhoz, hogy békét és rendet teremtsünk emberi kapcsolatainkban, lelkünkben. E szempontból is követendő példa lehet nekünk Jézus Krisztus, mert ő valódi szeretettel kommunikált a világban és képes volt a legmélyebb érzelmi szintekig eljutni egy másik emberben – fogalmazott a plébános.

Farkas László atya a műsorban részletesen beszélt az erőszakmentes kommunikáció módszeréről, az empatikus, együttérző és figyelmes önkifejezés lehetőségeiről is.

Ezen a héten Nemeshegyi-Horvát György baptista lelkipásztor osztja meg gondolatait a nézőkkel.