Ma Hatvan állt a Kossuth Rádió Országjáró című magazinműsorának középpontjában, ugyanis az 5 órás műsoridőben a hallgatók Hatvan kulturális és épített örökségeit, múzeumait, érdekes egyéniségeit, művészeit, értékes civil szervezeteit ismerhették meg. A show hétről hétre más városba utazik, a stáb ezúttal a Grassalkovich-kastélyba települt ki. A szerkesztők több helyszínen jelentkeztek be és készítettek interjúkat a városhoz kötődő vendégekkel. Schoblocher Bernadett például a Tourinform Iroda programjairól, míg Márkus Mariann a hatvani csata történetéről és az arra épülő előadásokról, rendezvényekről beszélt. De bemutatkoztak a Hatvani Zászlóőrség tajgai valamint a Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub citerásai is, akik pár dalt el is játszottak az élő adásban.

Czifra Szilvia, a Kossuth Rádió szerkesztője szerint a városban nagyon sok érdekesség történik, külön élmény volt számára a Hatvani Serfőzdéről valamint a Népmesefesztivál nyári programjairól hallani. Mint mondta: korábban csak átutazóban látta a települést, de a hatvani vendégszeretet megtetszett neki, tervei szerint családjával még visszalátogat a városba. – Sokat tanultam a település történelméről és értékeiről a műsor alatt, nagyon sok érdekes emberrel volt szerencsém beszélni. Hatvan jóval többet ér, minthogy csupán egyetlen helyet, ezt a gyönyörű kastélyt lássam belőle, így szerintem még vissza fogunk térni ide családommal és bebarangoljuk a környéket – mondta Czifra Szilvia műsorvezető.

Schoblocher Bernadett, a Hatvani Tourinform Iroda vezetője szerint azzal, hogy a Kossuth Rádió kiemelten foglalkozott a város közelgő programjaival, akár még a turizmus is erősödhet a településen. – A rendezvényeink egyre népszerűbbek a környéken, sok vendéget várunk idén is a tuning – és veteránautó találkozóra, de reményeink szerint a Munkácsy-kiállítás is sokakat fog megszólítani – részletezte Schoblocher Bernadett.

Az Országjáró show azonban nemcsak a város látványosságait és rendezvényeit mutatta be, hanem az itt élő emberek hagyományaira, szellemi hagyatékaira és mentalitására is kíváncsi volt. A műsorban több mint 40 hatvani kötődésű vendég szólalt meg, személyes képet adva a város hangulatáról és értékeiről.