Csütörtökön a hölgyek játékával indult a 39. Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupa a Kodály tornatermében, ahol 10 csapat versengett az esti döntőbe jutásért és a győzelemért. A nők között idén is a Kelen SC lett a bajnok.

Pénteken megkezdődtek a férfi futball csapatok selejtezői, ma pedig már az elő – és középdöntők után a végső mérkőzésekre került sor. A bronzéremért a Perla – X/ Leguán valamint az Alphazoo Gyöngyös csapata játszott, ahol 3-1 –re a Perla – X győzedelmeskedett. A felnőttek meccse után a gyerekek vették birtokba a pályát, az FC Hatvan U8 és U9 csapatai szórakoztatták komoly játékukkal a közönséget.  A mindent eldöntő mérkőzés csak ezután következett, ahol a KEX és a Góliát Juniors csapatai mérték össze tudásukat. A játék sokáig kiegyenlített volt, majd az első félidő vége előtt négy perccel Karácsony Dávid belőtte az első gólt, így a KEX átvette a vezetést 1-0-ra. A második félidőben komolyodott a hangulat, a játékosok keményebbre vették a stílust. A Góliát folyamatosan támadta az ellenfél kapuját, de a KEX játékosai sokáig ügyesen védték a térfelüket. A pályán forrongott a hangulat, egy ponton a játékosok között kisebb vita, lökdösődés is kialakult. A feszült helyzetet Csoszánszki Dávid oldotta meg, aki az utolsó félidő utolsó négy percében pályára lépett, és azonnal lőtt is egy hatalmas gólt, amivel a Góliát egyenlített. A meccset a büntető rúgások döntötték el végül, ahol a 3 -3 próbálkozás után még mindig döntetlen volt az állás, míg végül nagy izgalmak után 4-3-ra győzött a KEX csapata. – Közösen nem szoktunk edzeni, de szinte gyerekkorunk óta ismerjük egymást, együtt nőttünk fel és a pályán is jól értjük egymást. Már sokadik éve indulunk ezen a tornán, és mindig az a célunk, hogy játsszunk egy jót közösen. Nem hittem volna, hogy eljutunk idáig, de nagyon boldogok vagyunk mindannyian – mondta Karoura Lorenz, a csapat kapitánya.

A tornán különdíjat kapott Pintér Dominik is, aki 16 góllal gólkirály lett. Elismerésben részesítették a kupa legjobb teljesítményű játékosát is, Ács Ádámot. A legsportszerűbb csapat a tornán az Alphazoo Gyöngyös volt, míg a legjobb kapus díját Graeser Krisztián vehette át. A karácsony kupa legjobb játékosa Czéh Márton lett. A díjakat többek között Kondek Zsolt és Nádas Sándor önkormányzati képviselők, valamint Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke adták át.  – Idén is színvonalasra sikeredett ez a futball rendezvény. Négy napon keresztül kiváló teljesítményeket láthattunk mind a nők és a férfiak játékában, nagyon jó csapatok jutottak be a legjobb nyolc közzé is – értékelte a tornát az FC Hatvan elnöke. Hozzátette: idén 21 csapat indult a kupán, ez a nevezési létszám reményeik szerint jövőre növekedni fog. Továbbá megjegyezte, hogy a csapatoknak több sportszerűséget és fegyelmet kellene tanúsítania, hogy elkerülhetőek legyenek a fölösleges viták a pályán.

Fotó: Albert Péter