Komoly összefogás zajlik a térségben a koronavírus elleni védekezést illetően. Tegnap Horváth Richárd polgármester mellett az aszódi és a hevesi térség városvezetői is sorra ajánlották fel településeik segítségét a hatvani kórház számára. 

A Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület is fontosnak tartja a hatékony segítségnyújtást a járvány idejében, ezért  tegnap azonnali 200.000 forint pénzbeli támogatást nyújtott a hatvani kórház alapítványának. Az egyesület továbbá kijelentette, hogy amíg a járványügyi helyzet ilyen súlyos, terveik szerint ezt az összeget minden hónapban támogatásként átutalják. 

Emellett a sportegyesület a közösségi oldalán szolidaritásra kérte a térség többi egyesületét is, kérik, hogy aki teheti, csatlakozzon az adománygyűjtő kampányhoz. – A kialakult helyzetre való tekintettel azt kérjük a hatvani, aszódi és hevesi térségek sportegyesületeitől, hogy csatlakozzanak felhívásunkhoz, és mindenki a lehetőségéhez képest nyújtson pénzbeli támogatást ebben a rendkívüli helyzetben az Albert Schweitzer Kórház Alapítványának (számlaszám: K&H Bank 10403538-35311102-00000000). A közlemény rovatban kérjük, hogy jelölje meg „Koronavírus elleni védekezés támogatása” . Ebben a helyzetben mindenki segítségére szükség van – osztotta meg felhívását az egyesület a Facebook oldalán.