Izzasztó mérkőzések helyszíne volt a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornaterme, ugyanis ismét megrendezték az OKTAT60 Kupát. A tornát hagyomány szerint minden évben a tavaszi szezon kezdése előtt tartják. Eredetileg hat csapat mérkőzött volna meg a kupán, de a Rév TSC nem tudott részt venni a mérkőzésen, ezért az elnökség úgy döntött, hogy új lebonyolítási formában rendezik meg a tornát. Ennek megfelelően a csapatok körmérkőzést játszottak, rövidített játékidőben. Az idei kupán részt vett a Balatonfüredi KSE U21, a Csépe Salgótarjáni SKC, a Fenstherm-Future Füzesabonyi SC, a Hatvani KSZSE és a Mizse KC. A mérkőzések izgalmasan zajlottak, a csapatok mindent megtettek azért, hogy a legjobb formájukat nyújtsák.

Bárány Zsolt kifejtette az esemény jó lehetőség arra, hogy a férficsapat felkészüljön a bajnokság tavaszi fordulójára. – A mérkőzésekből jól látszik, hogy miben vagyunk erősek és mi az, amit még gyakorolnunk, fejlesztenünk kell. Két hét múlva lesz a bajnokság, addig azon fogunk dolgozni, hogy minden játékos egy szinten legyen, és jól teljesítsen. Megpróbáljuk a csapat szerkezetét variálni és az emberek állóképességén is javítani szeretnénk – mondta Bárány Zsolt edző.

A torna után a díjazások következtek. Az ötödik helyen a Fenstherm-Future Füzesabonyi SC végzett. Negyedik lett a Hatvani KSZSE, a harmadik a Mizse KC. A másodiknak járó kitüntetést a Balatonfüredi KSE vehette át, a dobogó legfelső fokán pedig a Csépe Salgótarjáni SKC diadalmaskodott. A mérkőzés díjazottjai egyedi kupákat vehettek át, amiket keramikus művész készített. Minden évben más a kupa színe, formája és mérete is.

Fotó: Albert Péter