Az Augusztus 20.-ai ünnepség idén a Hatvan EXPO utolsó napja is volt egyben, így a város valóban változatos és színes programokkal ünnepelhette meg Magyarország államalapításának évfordulóját.

A Népkert már kora délután élettel telt meg, a gyerekek több vidámparki játék közül válogathattak, volt itt körhinta, dodgem, felfújható csúszdák és légvárak. A színpadon eközben helyi civil szervezetek műsorai szórakoztatták a közönséget, 18 órától pedig a New Level Empire csinált kora esti bulit.

A magyar elektronikus zenei együttes az elmúlt években egyre nagyobb sikereket aratott a hazai szórakoztató iparban, a hatvani közönség is együtt ugrált és táncolt az öttagú bandával. A formáció 2012 nyarán jött létre, azzal a céllal, hogy zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal vigye színpadra a mostanában szinte kizárólag DJ-k által bemutatásra kerülő minőségi dance vonalat. Ennek megfelelően az úgynevezett live act csapat gitárral, billentyűs hangszerekkel és elektromos dobokkal szándékozott képviselni az elektronikus zenét.

– Nekünk a legnagyobb elismerés a közönség visszajelzése. Akkor vagyunk elégedettek, ha úgy jövünk le a színpadról, hogy be tudtuk vonni a hallgatóságot a buliba, feloldódtak és velünk együtt jól szórakoztak – mondta Ujvári Zoltán Szilveszter, a banda énekese, dalszerzője.

Az elektronikus zenét ezután három táncoslábú fiatalember váltotta fel a színpadon, következett ugyanis a Fricska táncegyüttes műsora. A Fricska név játék: azt fejezi ki, hogy autentikus magyar néptáncot adnak elő modern köntösben. A magyar hagyományokat szeretnék divatossá és minél szélesebb körben népszerűvé tenni. A fiatalok 2015-ben a Britain’s Got Talent londoni tehetségkutatóján robbantak be a köztudatba, azóta már az angol uralkodó család és európai királyi méltóságok előtt mutatták be meghökkentően virtuóz, dinamikus táncaikat.

A színpadon ezután Horváth Richárd polgármester hivatalosan is lezárta a Hatvan EXPO rendezvényét. – Az elmúlt négy nap rengeteg programot, szórakozási lehetőséget tartogatott a hatvaniak számára. Mindennap hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy együtt szórakozzon az ingyenes koncerteken itt a Népkertben, összesen csaknem 30 ezer ember látogatta meg az EXPO rendezvényeit . Remélem, hogy mindenki szép emlékekkel távozott a programokról és jól érezte magát – összegezte a rendezvény eredményeit a városvezető.

Ezután Rúzsa Magdi élő nagykoncertje következett, akinek előadására szintén több ezres tömeg gyűlt össze a Népkertben. Rúzsa Magdi hazánk egyik legsikeresebb előadója – a tehetségkutatós múltját maga mögött hagyva nőtte ki magát, a közönség szeretete mellett pedig tulajdonképpen minden létező szakmai díjat is magáénak tudhat. A közönség Hatvanban sem hagyta cserben az énekesnőt, vele együtt bulizott és énekelt az óriási tömeg. Természetesen elhangzottak az énekesnő legismertebb dalai, úgymint az Aduász, a Gabriel vagy a Szerelem című szerzemények is. – Az elmúlt években mindig azt tartottam a legfontosabbnak, hogy zeneileg fejlődjek, hiteles maradjak . Minden énektanár, különóra hozzá adott valami pluszt az egyéniségemhez, így tudok új célokat, eredményeket elérni. Közben pedig fontos célom, hogy a közönség felé mindig őszinte és önazonos maradjak, szerintem ez az egyetlen ami hosszútávon sikereket hozhat – részletezte Rúzsa Magdi.

Az ünnepséget idén is látványos tűzijáték zárta.

Fotó: Bajzáth Gergő