Nagyatádon rendezték meg az országos hosszútávú triatlon bajnokságot hétvégén, ahol a 23 éves Lipkovics Bence korosztályában bajnoki címet szerzett. A Triton TC 60 Sport Egyesület tagja gyerekkora óta aktívan sportol, de a kedvenc mozgásformája a kerékpározás lett.

A nagyatádi versenyen a hatvani sportoló a 3,8 km-t 1 óra 18 perc alatt úszta le, míg a 170 km-es távot 5 óra 25 perc alatt teljesítette kerékpárral. A 8 x 5250 métert pedig 4 óra 41 perc alatt futotta le a megmérettetésen. A sportoló összesített ideje így 11 óra 30 perc lett, ezzel pedig a 24 év alatti korosztályban aranyérmet szerzett. – Óriási élmény volt a dobogó legfelső fokára állni, elmondhatatlanul boldog voltam. A triatlon sportágban hatalmas az összetartás a sportolók között, tudunk egymás sikerének örülni, ezért rengetegen gratuláltak nekem is. A verseny és a díjátadó számomra egy igazi ünnep volt, nagyon jól esett a küzdelem és az elismerés is – mondta Lipkovics Bence. Hozzátette: a bajnokságon végig meg kellett küzdeni a hatalmas hőséggel, a futás és a kerékpározás távok alatt több, mint 35 fokot is mértek.

A hatvani sportoló tudatosan készült a megmérettetésre. Az elmúlt hónapokban rendszeresen futott és úszott, de legtöbbet a kerékpározással edzett. – Az egyik legnagyobb távom az volt, amikor egy napon belül háromszor tekertem fel Kékestetőre különböző irányokból. Ez összesen 194 km-t jelentett 3000 méter szintkülönbséggel – részletezte az amatőr sportoló.

Bence célja a jövőjét is tudatosan tervezi, jelenleg gépészmérnöknek tanul, de tanulmányai mellett szeretné továbbra is folytatni a sportolói tevékenységét, valamint jövőre megpróbál javítani az idei eredményein.

Fotók: Lipkovics Bence által küldött képek