A 2017-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Hargitai Gézára, a hatvani komolyzenei élet meghatározó alakjára emlékeztek csütörtök este a Grassalkovich-kastélyban. A zene világnapja alkalmából tartott emlékkoncerten Hargitai Géza zenészbarátai léptek fel, akik Beethoven, Verdi és Mozart műveit is előadták a közönségnek.

Emlékkoncertet tartottak Hargitai Géza emlékére – YouTube

Hargitai Géza zenei munkássága vitathatatlanul maradandó értéket képvisel a kulturális életben. Zeneművészként 1995-ben megalapította a Corelli Triót és a Corelli Consort-ot, melyekkel nagy sikert arattak Párizstól Moszkváig. 2001-től a Vivaldi Kamarazenekarban is játszott. Zenészként több rádió- és televízió-felvételen is szerepelt, valamint több CD-n is közreműködött, ő állította össze 1989-ben a Latinovits Zoltán posztumusz lemezének – Emlékszem a repülés boldogságára – zeneanyagát. Nevéhez olyan nagy sikerű zenei események fűződnek többek között, mint a “Kreatív60” Térzene Fesztivál és a Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztivál.

A zenész által létrehozott Corelli-60 Alapítvány, Hargitai Géza szándékainak megfelelően a jövőben is szervez komolyzenei koncerteket, ahol elsősorban a barokk zenére helyezik a hangsúlyt.

A Hargitai Géza emlékkoncertet jövőhét hétfőn láthatják teljes egészében a HatvanTV Paletta című műsorában, majd azt követően a Hatvan TV YouTube csatornáján.

Fotó: Albert Péter