A digitalizáció témáját járták körbe a könyvtárban, ugyanis az intézmény csatlakozott a Digitális Jóléti Programhoz, ennek köszönhetően pedig Digitális Jóléti Pont lett. A digitális átalakulás egy átfogó, esélyteremtő társadalmi változás, amelynek középpontjában az emberek állnak. Sinkovics Erika igazgató arról beszélt, hogy ma már nyilvánvaló , hogy az online tájékozódáshoz, vásárláshoz, banki ügyintézéshez, szórakozáshoz és mindenekelőtt az információhoz való szabad hozzáférés óriási előnyt biztosít a digitális kompetenciákkal rendelkező emberek, közösségek, szervezetek részére.

Kiemelte: fontosnak tartják, hogy bekapcsolódjanak abba a képzési folyamatba, mely hozzájárul a könyvtárlátogatók digitális készségeinek fejlesztéséhez. Képzéseket, korábban is tartottak már, most tervezik, hogy az ügyfélkapu használatában, vagy például önéletrajz írásában is segítséget nyújtanak, emellett a virtuális világ veszélyeire is felhívják a figyelmet. Horváth Richárd polgármester arról beszélt, hogy aki nem követi a technológiai fejlődést, könnyen lemaradhat, mert ma már minden online zajlik a világban.

Ezt követően Sinkovics Erika és Jobbágy László ünnepélyesen aláírták az együttműködési megállapodást, majd az épület előtt a könyvtár nevében átvették a Digitális Jólét Pont táblát. – Összesen 1500 ilyen pont van az országban, ezek olyan közösségi terek, ahol hozzáférést és eszközöket biztosítunk az internethez és az online világhoz. Emellett felkészült mentorok is segítik a munkát, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres – mondta el Jobbágy László, Digitális Jólét Nonprofit Kft ügyvezetője.

Azáltal, hogy a könyvtár belépett a hálózatba újabb pályázati lehetőségek, képzések és eszközfejlesztések nyíltak meg előttük.