Április 21-én van a Bölcsődék Napja, 1852-ben ezen a napon kezdte meg a működését az első intézmény Budapesten – erre a Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője hívta fel a figyelmet. Semperger Katalin kiemelte, az ünnepség másik apropója, hogy 70 évvel ezelőtt indult el az első bölcsőde Hatvanban. – A bölcsődénk a Rákóczi úton, 20 férőhellyel nyitotta meg a kapuit. 1963-ban az intézmény átköltözött a Mohács utcába és 24 férőhellyel fogadja a mai napig is a gyerekeket – mondta. Semperger Katalin hozzátette, a Mohács utcai mellett a Hajós Alfréd úti bölcsőde működése is meghatározó a város életében, ugyanis az intézmény 84 gyermeket tud fogadni.

Ha a város egy vár, amit már régóta építenek a benne lakó emberek, akkor a szociális ágazatban dolgozók már jó néhány téglával hozzájárultak az építéshez – erre már Horváth Richárd polgármester hívta fel a figyelmet:  

Ez a város egy erős közösség. Köszönjük önöknek, hogy teszik a dolgukat, nehéz körülmények között is. Köszönjük önöknek, hogy vigyáznak a gyerekekre, hogy segítik a szülőket és azt is, hogy építik ezt a várat.”

A polgármester ünnepi beszéde után a bölcsődei dolgozók közül hárman elismerésben részesültek. Díjat vehetett át Vígh Endréné Erika, Molnár Alexandra és Tóthné Falcsik Ildikó. Az esemény vendégei között volt Tóth Bertalanné is, aki 30 évig vezette a Mohács utcai bölcsődét, valamint felolvastak egy 70 évvel ezelőtti brigádnaplóból is, ami többek között az akkori dolgozók neveit is tartalmazta.

Az ünnepi esemény után a szervezők állófogadásra várták a szociális ágazat dolgozóit.