A tikkasztó hőség sem tántorította el a strandfoci szerelmeseit attól, hogy szombaton megmérkőzzenek egymással az I. Hatvani Strandfürdő Kupán. A standfoci kupa nem ismeretlen program a városban, hiszen néhány évvel ezelőtt rendszeresen tartottak ilyen versenyeket. Most pár év kihagyás után hagyományteremtő szándékkal ismét meghirdették a sporteseményt a szervezők, az eseményre ezúttal 5 csapat nevezett be.

A kétszer tíz perces mérkőzések kora délelőtt kezdődtek meg a hatvani strandon, a játékosok pedig mindent beleadtak abba, hogy előbbre vigyék a csapatukat. A forró, homokos talajon egészen nagy küzdelmek zajlottak, a résztvevők komolyan vették a játékot. A nevezettek között voltak profi játékosok is, de a többségük amatőr sportoló volt, akik szabadidejükben szívesen futballoznak a barátaikkal. A focikupa ennek szellemében telt, a meccsek ugyan izzasztóak voltak, a játékosok mégis baráti, jó hangulatban fociztak egymás ellen. A pörgős mérkőzések után azonban a Karifa nevű csapat bizonyult a legjobbnak a tornán. – A csapatban vannak profi sportolók is, de a legtöbben amatőrök voltak. A célunk az volt, hogy jól érezzük magunkat és egy laza sportnapot töltsünk el együtt a barátokkal – mondta Petes-Varga Gergely, a győztes csapat egyik játékosa.

Balogh Bence főszervező szerint jól sikerült a sportesemény, színvonalasak voltak a meccsek és a játékosok is jól érezték magukat.

A focikupa végén kihirdették az eredményeket, ahol minden résztvevő emlékérmet vehetett át. A kupa első helyezettje a Karifa csapat lett, míg az ezüstérmesek a Hunter játékosai lettek. A harmadik legjobb csapat a Retro Erdélyi Szerviz lett, az Itóka SE pedig Fair Play különdíjat vehetett át. Gólkirályi kitüntetést Bálint János kapott, a legjobb kapus pedig Simon Sándor lett.

Fotó: Albert Péter