Állatkínzás miatt hívták ki a Kutyaszív Állatmentő Alapítványt  kedd délután a városi bíróság épülete mellé. A helyszínen egy 6 év körüli kutyát találtak meg az állatvédők, aki egy 30 cm-es rozsdás láncot húzott maga után, a lánc többi része körbe volt szorosan tekerve a nyakán. A láncot egy 10 cm-es karabiner fogta össze, ami a gége előtti bőrlebenybe volt befűzve, a bőr két pontján átszúrva.

 

Emellett a kutya körmei is óriásiak voltak, feltételezik, hogy a keveset mozgott, ezzel is kímélve a nyakán lévő karabiner okozta sebet. – Fogalmam sincs, hogy ki képes ilyen borzalmas tettre, a kutya elképesztő fájdalomban élhetett hosszú ideig. Tíz éve dolgozom állatvédelem területén, de ez az eset még ennyi idő után is különösen megrázó. Ahhoz, hogy megtaláljuk a tettest, feljelentést is teszünk ugyanakkor 50.000 Ft pénzjutalmat ajánlok fel annak, aki elvezet bennünket az állatkínzóhoz. Ha bárki felismeri a kutyát vagy tud arról, honnan származhat, kérem jelentkezzenek az önkomrányzatnál vagy hívják a 06 – 20- 248-0208 -as alapítványi telefonszámot – mondta Rudas Aranka, a Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány elnöke.

A meggyötört állat jelenleg az állatotthon tanyáján van, orvosi ellátásban részesül, a gondozók igyekeznek az eb testi – lelki egészségét helyrehozni.

Az eset azonban fényt derít arra, hogy továbbra is nagyon fontos hangsúlyozni: a hatályos bűntető törvénykönyv szerint, aki gerinces állatot, így például kutyát indokolatlanul oly módon bántalmaz, ami annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza, vagy az állatnak különös szenvedést okoz, azt három évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Lujza megkínzóját folyamatosan keresik, az állatvédők várják a nyomravezetőket.