Ma egész nap a női futballé volt a főszerep a Kodály tornatermében, ugyanis ismét a hölgyek mérkőzéseivel indult a 39. Karácsonyi Teremlabdarúgó Kupa. A versenyre összesen 10 női csapat jelentkezett, a selejtezők már kora délelőtt elkezdődtek.

Délután már a legjobb három csapat mérte össze a tudását, a mérkőzések kemény hangulatban teltek, a csapatok mindent megtettek az előrejutásért. A bronzéremért a gyöngyösi GYAK és az FC Hatvan U19-es női csapata küzdött, ahol 0-1 eredmény született, így a hatvani utánpótlás csapat lett a kupa harmadik legjobbja. Ezután a tavalyihoz hasonló helyzet állt elő: az aranyérmekért az Amazon SE és a Kelen SC küzdött. A mérkőzés mindvégig szoros volt, a két csapat folyton kiegyenlítette a gólokat. A mindent eldöntő büntető rúgásokba 2-2 döntetlennel jutottak a csapatok, és a végeredményhez is több rúgást is végeztek el a lányok, míg végül 5-4 –re ismét győzött a Kelen SC.

– Nagyon boldog vagyok, hogy harmadjára is győztünk a csapatommal. A döntő mérkőzés a tavalyihoz hasonlóan nagyon kemény volt, de szerencsére mi lettünk a bajnokok a tornán. Heti négyszer edzünk és hétvégenként nagypályás meccseink is vannak, így elég sokat készültünk erre a tornára is, örülünk az eredménynek – mondta Orosz Katalin, csapatkapitány. Hozzátette: a csapat sikere az egységben van, amelyet elsősorban Könczey Zsolt edzőtől tanultak, aki emberileg is nagyban inspirálja és támogatja a játékosokat.

A nap végén díjazták a legjobb mezőny játékost is, aki Horváth Viktória lett, az Amazon SE játékosa. A legjobb kapusnak járó díjat Pityó Zsanett, a Kelen SC sportolója vehette át, míg a gólkirálynő címet Téglás Viktória nyerte el tíz góllal.  A díjakat többek között Tarsoly Imre önkormányzati képviselő, Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke és Pacsold Attila, az FC Hatvan női szakosztály vezetője adták át.

A programon gyermek futball bemutató és mérkőzések is voltak.

Holnaptól már a férfiak folytatják a küzdelmeket, reggel nyolc órától késő délutánig csakis a focié lesz a főszerep a Kodály tornatermében.

Fotó: Albert Péter