Még augusztus végén is gyönyörű Hatvan belvárosa, mert bár forró nyári hetek állnak mögöttünk, a virágok mégis élénken és frissen pompáznak szerte a városban. Ismét Hatvanban járt a Virágos Magyarország verseny zsűrije, immáron a fő zsűri delegációja vette szemügyre a város tájépítészetét, zöld övezeteit és turisztikai lehetőségeit. Csemez Attila, a szervező biztosság elnöke elmondta: Hatvan több pontja is nagyon jó összbenyomást tesz, virágos, ápolt terei nagyon jó hangulatot közvetítenek. A főzsűri tagja hozzátette: nemcsak a virágos övezeteket veszik figyelembe az értékelésnél, azonban Hatvan minden szempontból sok fejlődést tudhat magáénak. – A környezettudatos gondolkodás, a civil szervezetek aktív szerepvállalása, a közösség építő jellegű együtt gondolkodása is nagyon fontos ebben a versenyben. Hatvanban jól látszik, hogy a városvezetés komolyan veszi a térszépítő feladatokat, egy nagyon kellemes hangulat árad a város arculatából – részletezte Csemez Attila.

A versenynek csak pozitív hatásai vannak egy-egy település életére, hiszen a felkészülés során a zöldfelületek rendezettebbé, a települések virágosabbá válnak.

A versenynek köszönhetően előtérbe kerül a környezettudatos gondolkodás, a szépülő környezet pedig egyszerre válhat turistavonzó-attrakcióvá és teszi szebbé az ott élők életét.

Idén a tavalyinál is több, 324 település nevezett a 25. hazai megméretésre, közülük egy város és egy falu nyerheti el a fődíjat, és képviselheti Magyarországot a jövő évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.