Már napok óta gőzerővel épül a jégpálya a főtéren, az idei szezon november 24én startol el. Ebben az évben a pálya 100 négyzetméterrel nagyobb lesz a tavalyihoz képest, a tanulók számára kialakított jégfelület lesz idén kibővítve, hogy a kezdők is zavartalanul tudjanak gyakorolni. Természetesen ebben a szezonban is itt lesznek a gyermekek kedvenc pingvinjei, amik segítenek a korcsolyázás elsajátításában, emellett fűtött öltöző és hütte sátor is várja a korcsolyázókat. A szervezők idén is mindent megtesznek azért, hogy igazi téli hangulatot varázsoljanak a Városháza előtti térre, a jégpályán ugyanis nemcsak a téli sportokat lehet majd kipróbálni, hanem különböző színes programokkal is várják majd a látogatókat. – Az idei szezont a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai, a Hatvani Gigászok és a Szent István Általános Iskola hokisai nyitják meg. Ezt követően látványos lézer show emeli a hangulatot, majd egy fergeteges jégdisco vár mindenkit, ahol DJ Gézu és DJ Hatvani Feco pörgeti a lemezeket – mondta Lestyán Balázs, alpolgármester. Hozzátette: emellett decemberben a főtéren lesz jászol, adventi vásár és a kisgyermekeknek ingyenes körhinta is, hogy minden adott legyen egy igazi téli hangulathoz.

A jégpálya egyébként évről évre egyre nagyobb sikernek örvend, hiszen szezononként körülbelül húszezren látogatnak ki a hatvani jégre. Az árak ebben az évben sem fognak emelkedni, most is családbarát árakkal dolgoznak. A jégpálya pedig minden korosztálynak megfelelő szórakozási és sportolási lehetőséget biztosít, hétköznap az intézményekből a diákok, esténként általában a felnőttek, péntekenként pedig a jégdiscoban bulizni vágyók látogatnak ki a jéghez.

A nyitvatartás a tavalyi évhez hasonlóan alakul: hétköznapokon 8 és 15 óra között az iskolások és óvodások veszik birtokba a jeget, ezt követően pedig este 7-ig tart nyitva a pálya, utána jönnek a sportolók. Hétvégente este 8 óráig lehet korcsolyázni.