Szombaton kutyastrand és park nyílt Hatvanban a Bercsényi utcában. Az esőt ígérő, felhős idő ellenére sokan eljöttek a megnyitóra, ahol  bárki ingyenesen beléphetett a parkba és kipróbálhatta négylábú kedvencével a különböző szórakozási lehetőségeket.

A parkban a kutyák számára kialakított fürdőtér és kutyafuttató van kialakítva, illetve a helyszínen kutyaoktatás is igénybe vehető, előzetes bejelentkezés után. – A kutyastrand célja, hogy legyen egy hely, ahová a gazdik el tudják vinni kutyájukat egy biztonságos helyre, és ott futni, labdázni és fürödni tud a kedvencük. Azon túl, hogy a kutyák minőségi időt tölthetnek el ezen a helyen, a gazdák egymással beszélgethetnek és egyfajta közösség is kialakulhat, akik rendszeresen eljárhatnak ide – részletezte Juhász Anikó, kutyaoktató. A kutyastrand egyik ötletgazdája hozzátette: azt szeretnénk, hogy Hatvan és környékén a kutyatartóknak legyen egy elérhető lehetősége arra, hogy ne csak egyszerűen sétálni vigye a kedvencét, hanem szellemileg és fizikailag is szórakoztató élményt tudjon adni kutyájának. Mindez része a felelősségteljes kutyatartásnak.

– Azért jöttünk ide, hogy a kutyánk kicsit szocializálódjon és akár mi is ismerkedni tudjunk kutyás családokkal –mondta Nagy Sándor Attila, aki Duna nevű amerikai Staffordshire terrier kutyájával érkezett, aki jól láthatóan remekül érezte magát a többi kutyapajtással is.

– Kókusz nagyon jól érzi magát, póráz nélkül elvan, és előszeretettel ismerkedik az új térrel és a többi kutyával – részletezte Szita Zsuzsa, kutyagazda. Hozzátette: nemcsak a házi kedvence miatt érkezett ki a programra, ugyanis ő pólókat is árult az eseményen, amelyek grafikáját saját maga késztette. A pólók feliratai minden esetben az állatvédelemre való figyelemfelhívást célozták meg.

A kutyastrandot nagy érdeklődés övezte a megnyitón, a különböző programok pedig – dog dancing bemutató, kutyaszépségverseny – kikapcsolódást jelentettek nemcsak a kutyáknak, de gazdájuknak is.

Fotó: Albert Péter