Idén újból akcióba lendült a Hatvani Karitatív Összefogás, ismét élelmiszercsomagokkal támogatták ugyanis a rászoruló családokat az ünnepi időszak előtt. A jótékony szervezet tavaly karácsonykor már bizonyította tetterejét, hiszen akkor 300 fő részére szállítottak házhoz meleg ételt, valamint tartós élelmiszercsomagokat. Az élelmiszergyűjtés és jótékonykodásra való felhívás ebben az évben még eredményesebb volt, ugyanis idén 350 adag tartós élelmiszert, gyümölcsöt, friss pékárut és fertőtlenítőszert tudtak szétosztani a helyi rászoruló családok között. Az adományok kiszállítását tagnap kezdték meg a szolgálat önkéntesei, előtte azonban Smidné Vereb Julianna a hatalmas élelmiszermennyiség láttán köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban hozzájárult a jótékonysági akció sikerességéhez.

– Az összefogásnak köszönhetően több mint 2300 kg tartós élelmiszer, cukor, liszt, étolaj, nagyon sok édesség, szaloncukor, friss pékáru, alma gyűlt össze. A Hatvani Karitatív Összefogás alig egy éve jött létre hét civil szervezet együttműködésével, s eredetileg egy egyszeri adományozást terveztünk közösen. A szervezetek önkéntesei között azonban jó kapcsolat alakult ki, rájöttünk, hogy együtt hatalmas eredményeket érhetünk el, így további projekteket kezdtünk el megvalósítani. Így jöhetett létre a kupakszív adománygyűjtés a városban, a gyermeknapi ételosztás vagy a játszótér berendezéseinek felújítása is. Az idei karácsonyi jótékonykodás során is azt tapasztaltuk, hogy számtalan cég, magányszemély, civil szervezet egy emberként mozdult meg a jó ügy érdekében, nagyon sok felajánlás és támogatás érkezett, melyet nagyon köszönök – mondta Smidné Vereb Julianna.

Horváth Richárd polgármester az összegyűlt ételadományok láttán elismerését és köszönetét fejezte ki minden aktivistának, aki hozzájárult az eredményekhez, az összefogás erejét pozitív szavakkal méltatta.  – Valóban fantasztikus látni azt, hogy vannak emberek, akik valóban tenni akarnak a közösségekért és időt, erőt nem sajnálva tevékenykednek másokért, a jótékony célokért. Nem túlzás kijelenteni, hogy jelenleg a Hatvani Karitatív Összefogás élelmiszerosztása a város egyik legnagyobb megmozdulása. Köszönetet mondok mindenkinek, aki felajánlóként vagy önkéntesként hozzájárult az adományozás sikereihez – fogalmazott a városvezető.

Az élelmiszeradományok kihordását tegnap kezdték meg az önkéntesek, a rászoruló családok mindenhol nagy örömmel és meghatódottsággal vették át a segítséget. Karácsony előtt mindenhol jól jön a konyhán a tartós élelmiszer, a gyerekeknek az alma, a kalács és az édesség. – Nagyon köszönöm ezt a meglepetést, egyáltalán nem számítottam arra, hogy az ünnepek előtt még ilyen örömben lesz részem. Jó érzés az, hogy gondolnak azokra is, akik nem annyira tehetősek. Most leállás van a gyárban, így különösen jól jön a segítség. Igyekszünk mi magunk is egyre többet tenni, megteremteni mindazt magunknak, amit lehet. De ez a felajánlás mégis sokat jelent, az ünnepekre is könnyebb is készülődni – mondta Matuska Józsefné.

A Hatvani Karitatív Összefogás tagjai a jövőben továbbra is azon fognak dolgozni, hogy támogassák a nehéz sorsú embereket és megkönnyítsék a mindennapjaikat.

Fotó: Albert Péter