Több éve hagyomány, hogy a nyár folyamán a Naplemente Nyugdíjas Klub megrendezi a Mindenki születésnapjára keresztelt eseményét, amely már idén a klub új elnöke, Lendvay Éva Anna szervezésében zajlott. A programon Horváth Richárd polgármester is köszöntötte a klub tagjait. – Szerencsés helyzetben vannak, hiszen már sok éve egy összetartó baráti társaság tagjai lehetnek. 35 év alatt sokat formálódódott a csoport, azonban Sánta Gyula bácsi, a klub egykori elnökének tanításai még mindig megalapozzák a közösség életét. Sokat köszönhetünk neki és sosem feledjük – emelte ki.

Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is köszöntötte a nyugdíjasokat, beszédében egymás és az élet megbecsülésére hívta fel a figyelmet. A klub elnöke ismertette a közösség eddigi tevékenységét. A Naplemente Nyugdíjas klub 1987-ben alakult, azóta pedig töretlen lelkesedéssel élik mindennapjaikat. Éves munkatervvel rendelkeznek, így a klubtagok is folyamatosan nyomon követhetik az aktuális programokat. Összejövetelre pedig mindig van indok. Farsangi mulatságok, szüreti felvonulások, aktív kirándulások közül válogathatnak a nyugdíjasok. Az idei évben részt vettek kártya versenyen, locsolóbálon, különböző ismeretterjesztő előadásokon, illetve számos kiránduláson is.

Lendvay Éva Anna elmondta: megtiszteltetés számára, hogy megbízták a klub vezetésével. – Szeretném, ha több közös programot szerveznénk a városban működő nyugdíjas klubokkal közösen, illetve terveim között szerepel a sport és a mozgás népszerűsítése, hiszen fontos, hogy megőrizzük az egészségünket. Bízom benne, hogy a jövőben is számos jó hangulatú eseményt hozhatunk létre – mondta a Naplemente Nyugdíjas Klub elnöke.

Hozzátette: nagy büszkeség egy spontán szerveződött civil közösség életében, hogy 35 éven át fennmaradt, sok generáció váltotta az alapítókat, azonban szellemi örökségüket folytatják.

A programon fellépett a klub kultúrcsoportja is, akik dalokkal és versekkel lepték meg a közönséget. Továbbá a hagyományokhoz híven ajándékkal köszöntötték azokat a klubtagokat, akik idén töltik be a hetvenedik, hetvenötödik, nyolcvanadik és nyolcvanötödik életévüket.

Fotó: Albert Péter