A Szépkorúak Irodalmi Vetélkedőjén az utolsó perceket is kihasználták a csapatok, hogy átolvassák a verseket. A megmérettetésre ebben az évben több településről érkeztek versenyzők, hogy kiderüljön: melyik nyugdíjas klub a legtájékozottabb a huszadik század elejei versek világában. A gyöngyöshalászi csapat már több hónapja elkezdte a felkészülést. – Hatalmas mennyiségű anyagot kellett átolvasnunk, amiből a legnehezebb a szürke szonett értelmezése volt – mondta Sipos Lászlóné, a Gyöngyöshalászi Nyugdíjas Klub vezetője.
A hatvani Naplemente Nyugdíjas Klub is képviseltette magát a versenyen, akik szintén több hete gyakoroltak és tanultak, hogy a legjobb eredménnyel térhessenek haza. A munkát megosztották egymás között. Karácsony Istvánné például Csoóri Sándor műveit tanulmányozta. Az irodalmi vetélkedőt már nyolcadik alkalommal rendezték meg. – Minden évben olyan témaköröket igyekszünk választani, amik kellemes emlékeket idéznek és szívesen olvassák újra a jelentkezők – emelte ki Tóbi Tiborné, az esemény szervezője.
Az idei megmérettetésen egy tesztet kellett kitöltenie a versenyzőknek, amelyben kitértek többek között a költők életútjára, munkásságára és alkotásaikra.