Fennállásának 22. évfordulóját ünnepelte a Szent Erzsébet Idősek Otthona. A családias hangulatú rendezvényen a gondozók és lakók közösen emlékeztek meg az elmúlt időszakról, amit együtt éltek meg. Emellett az eseményen az intézmény vezetője köszöntötte a hatvani alpolgármestereket, valamint Koza József atyát is. Szinyei András alpolgármester nyitotta meg az ünnepséget, aki beszédében felidézte az épület alapításának történetét.

Andrási Monika elmondta, fontosnak tartják, hogy az idős lakóknak szeretetteljes légkörben, keresztényi értékrend alapján biztosítsák a nyugalmat és jó hangulatot a mindennapokban. – Több mint 3 éve mindig megünnepeljünk az otthon születésnapját, valamint egyre több olyan eseményünk van, melyeket nyitottá teszünk a városi polgárok előtt. Hiszen itt élünk hatvanban és nagyon szép területünk van, ezért szeretettel látunk mindenkit. Fontos számunkra az összefogás és a közösségi élmények megteremtése – emelte ki.

A születésnapi programon hatvani diákok is felléptek, akik zenés, táncos produkciókkal szórakoztatták a gondozottakat. Így volt mesés előadás is, melyben egy tanulságos történetet elevenítettek fel a diákok. Valamint hip-hop és akrobatikus rock and roll bemutatót is tartottak.

Fotó: Albert Péter