Az idei év leglátványosabb és legnagyobb beruházása az új vasúti híd megépítése volt. A hatmilliárd forintból készült projekt Hatvan megújulásának egy szimbólumává vált, ezzel is mutatva mindenkinek: a város soha nem látott fejlődésen megy keresztül. A Meszlényi híd pedig nemcsak a két városrészt köti össze egymással, hanem a hatvaniakat, a közösséget is. Ez a meghatározó beruházás jól szemlélteti a településen zajló folyamatos felújításokat is: Hatvan megújul. A munkálatok során lecserélték a korábbi, száz éves hidat és egy teljesen új átjárót építettek mellé, dupla körforgalommal, kerékpárúttal, a buszok számára külön kanyarodósávval. Megszépült a híd környezete, a város pedig egy új tóval is bővült.

Az év során a Százszorszép Óvoda és a Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, és az 5. Számú Általános Iskola is teljesen megújult, így a gyermekek komfortosabb és környezetbarátabb helyen tanulhatnak a hétköznapokon. A Liszt Ferenc Művelődési Házon is elvégezték a külső szigetelést és a nyílászárók cseréjét. A fiataloknak és az időseknek egyaránt fontos ez a művelődési ház, mivel számtalan kikapcsolódási lehetőséggel, színes közösségi élettel rendelkezik. Emellett civil szervezeteknek is otthont ad.

A Hatvani Járási Hivatal is kívül-belül megszépült, kialakították benne a Kormányablakot, ahol gyorsan és egyszerűen intézhetik ügyeiket a Hatvanban és a térségben élők.

Októberben átadták az Albert Schweitzer Kórház–Rendelőintézet felújított épületét és az új műtőblokkot. Az épület energetikai fejlesztésének köszönhetően teljesen megújult a kórház külleme, valamennyi nyílászárót kicserélték, emellett napelemes rendszert szereltek fel. Továbbá egy új műtőblokkal és sterilizálóval is bővült az intézmény, amely a legkorszerűbb sebészeti eljárásokat teszi lehetővé a szakemberek számára. Egymilliárd forint értékben fejlődött az intézmény eszközparkja. Ezzel a hatvani kórház a térség legkorszerűbb egészségügyi intézménye lett.

Több mint 130 millió forintból új gyermekorvosi rendelőt építettek Újhatvanban. Az új épület a már meglévő hatvani Bajcsy-Zsilinszky úti felnőtt háziorvosi és fogorvosi rendelő mögött található, egy nyaktaggal kapcsolódnak is egymáshoz. Így ez a rendelő komplexen biztosítja a városrész magas színvonalú egészségügyi ellátását. A két gyermekorvosi praxis és a négy körzetet ellátó védőnői szolgálat kezdte meg itt munkáját. A településen a teljes közvilágítást is korszerűsítették.

A Kalandozzunk kerékpárral a Zagyva-folyó mentén elnevezésű beruházásnak köszönhetően Hatvan és Boldog között 8 kilométeren kerékpárút épült, illetve a hatvani Szúnyog-szigeten kerékpáros kalandpark is létesült. Ehhez kapcsolódóan elkészült a Bástya úti parkoló is.

Novemberben befejeződtek a munkálatok a Csányi út mellett épült Hatvani Hulladékkezelő Központnál, így a hatvani telepen biztosított a teljes hulladékkezelés. Emellett pedig már korábban – Hatvannal együtt összesen 19 településen – elindult a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, így ma már minden otthonban ott vannak a kék színű, sárga fedeles kukák. A projektben korszerű, modern hulladékkezelő gépeket, járműveket is beszereztek, amelyek segítségével még hatékonyabban tudják elvégezni a munkát. Egy olyan korszerű technológiával megvalósuló beruházásról van szó, amely által új munkahelyek jönnek létre.