Egy budapesti nyugdíjasokból álló csoportnak tartottak tárlatvezetést szombat délelőtt a Hatvany Lajos Múzeumban. Részletesen megismerték a város történetét, Lesznai Anna munkásságát, a tárlatvezetőtől különféle érdekességeket hallhattak a múltról. Emellett a serfőzdébe is betértek, ahol elmagyarázták számukra a serfőzés folyamatát, és meg is kóstolhatták a hatvani nedűt.  – Nagyon finom ez a sör. Szeretem ha magasabb az alkoholtartalma és érezni a kesernyés ízt – emelte ki Egyed Ferenc.

Az élmények tovább folytatódtak a főtéren: ellátogattak a Szent Adalbert Templomba, a belvárosban sétálva megnézték az épületeket.  Az ebédet követően a kastélyparkba, a vadászati múzeumba és a vadasparkba is elmentek, utóbbi helyen látványetetésben is volt részük. Vaka Mihályné a Lesznairól szóló tárlatot tartotta a legérdekesebbnek. Azt mondta, jó megismerni a települést, mivel a férje idevalósi.

Hatvan egyre népszerűbb célpont a turistáknak, a nemrégiben nyílt Tourinform iroda több hasonló programmal készül a jövőben is. Schoblocher Bernadett turisztikai vezető kiemelte: nyugdíjasoknak, családosoknak, óvodásoknak és iskolásoknak is kínálnak kirándulásokat. Mindemellett nemcsak hatvani látnivalókat, hanem más települések nevezetességeit is ajánlani tudják. A városnézési családi program tovább folytatódik, június 15. és 18. között, az EXPO ideje alatt dottóval is szállítják majd az érdeklődőket Hatvanban.