Már megszokott, hogy az önkormányzat rendszeresen támogatja a kéklámpásokat. Az elmúlt években mind a mentősök, a rendőrök, mind pedig a tűzoltók több segítséget is kaptak már a várostól.  Legutóbb a tűzoltóknak adományozott értékes eszközöket az önkormányzat.

Erről korábban a júliusi testületi ülésen is szó volt, akkor eldöntötték, hogy  összesen 2,5 millió forint értékben egy csomagot állítottak össze a katasztrófavédelem szakembereinek. A tűzoltók állapították meg, mik azok az eszközök, amiket meg kellene vásárolni, így például 2 darab NE Piro sugárcsövet, szerszámos szekrényt, szerszámokat is kértek, de asztali számítógépet, laptopokat és egyéb informatikai tartozékokat is kaptak. – A kéklámpások azok a hétköznapi hősök, akik ha baj van, azonnal kezet nyújtanak az embereknek. Kockáztatják az életüket a védelmünkért, és elsőként érkeznek hozzánk, ha katasztrófa történik. Ezért ők a város megbecsült tagjai, akik megérdemlik, hogy a  városvezetés mindenben támogassa őket  – részletezte Horváth Richárd polgármester.

Az eseményen Czinege Lászlóné, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese hangsúlyozta: a hatvani önkormányzat az elmúlt négy évben csaknem 10 millió forint támogatást nyújtott a tűzoltóságnak, ezt pedig az állomány nevében is megköszönte.

Az eszközök átadását követően a tűzoltók birtokba vehették az új eszközöket.

Fotó: Albert Péter