Világbajnoki cím birtokosaként és Európa-bajnokként érkezett a 1. V4 Visegrád Világkupa GPC versenyre Szeifert István. A hatvani fekvenyomó a győri Olimpiai Sportközpontban rendezett viadalon abszolút győzelmet aratott, ugyanis a Sámson Gym indulója a mínusz 90 kilós súlycsoportban 165 kilós teljesítménnyel állhatott a dobogó tetejére.

– Tökeletes versenyen vagyok túl, ahol nem nyomtam ki magam, mert nem volt rá szükség, így a harmadik fogásomra már ki sem mentem – fogalmazott Szeifert István.

– Erre az idényre négy komolyabb versenyt terveztem, az első a győri bajnokság volt. A következő megmérettetés a májusi országos bajnokságon lesz, amit a júniusi Európa Bajnokság követ majd Lengyelországban. Ősszel a világbajnokság az utolsó nagy versenyem, mindezekre folyamatosan keményen edzek – részletezte a sportoló. A hatvani fekvenyomó hozzátette: a sikerekért heti tízszer edz, ez naponta legalább 2×2 órát jelent. – A versenyeken nemcsak a győzelem, de az egyéni- és világcsúcs megdöntése is a célom – mondta Szeifert István.

Hozzátette: az eredmények elérésében az is inspirálja őt, hogy minden versenye előtt nagyon sok biztatást kap a szurkolóitól, a hatvaniaktól. Az elkövetkezendő megmérettetéseken is arra törekszik, hogy Hatvan jó hírét vigye a világban és büszkék legyenek rá a városban.